Voetbalweekend: Koudekerk, Aarlanderveen en BSC ‘68 strijden om periodetitel

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – In de 3e Klasse A hebben koploper Koudekerk en nummer twee Aarlanderveen averij opgelopen in de titelstrijd en het gevecht om de tweede periodetitel. BSC ’68 wint wel en daardoor is het gat met de koppositie voor de Benthuizenaren nog slechts drie punten.

Koudekerk, BSC ’68, Aarlanderveen en TAVV gaan volgende week uitvechten wie de periodetitel pakt. Koudekerk behoudt de koppositie in het algehele klassement en de tweede periode en heeft drie punten voorsprong op de drie achtervolgers.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

4e Divisie A | JOS Watergraafsmeer – ARC: 3-4

De laatste overwinning van ARC... op de dag af vier maanden terug. Maar eindelijk weer een driepunter voor de Racing. En een fraaie ook, met goed voetbal. De 0-1 en 0-2 worden in de eerste helft gemaakt. Als de 1-2 vlak na rust valt, volgt de 1-3 binnen een paar minuten en niet veel later staat het alweer 2-3. Neal Arnoldus lijkt de wedstrijd in de slotfase te beslissen met de 2-4, maar in blessuretijd scoort JOS/Watergraafsmeer nog 3-4. ARC vergroot het gat met de gevarenzone onderin tot vier punten.

Scoreverloop: 0-1 Yassin Kaabouni, 0-2 Boyd Baatje, 1-2, 1-3 Matt Veerhuis, 2-3, 2-4 Neal Arnoldus, 3-4.

4e Divisie A | Alphense Boys – Hoogland: 3-1

Geluk voor Alphense Boys dat de eerste kans van Hoogland, één-tegen-één met de keeper, wordt gemist in de openingsfase. Want met de mentale weerbaarheid van Alphense Boys dit seizoen, zou het dan weleens een volgende nederlaag hebben kunnen zijn. Maar de bal gaat er niet in, Alphense Boys groeit in de wedstrijd en krijgt de overhand. Na rust worden alle doelpunten gemaakt. Door de winst slinkt het gat tot de nacompetitieplek tot acht punten. Er zijn nog tien wedstrijden te spelen.

Scoreverloop: 1-0 Cem Sahin, 2-0 Jelle Hak, 3-0 Cem Sahin, 3-1.

2e Klasse C | DONK – Alphia: 1-2

Alphia heeft in 2024 nog niet gewonnen. De ploeg van Marcel Vondeling gaat op bezoek bij medekoploper DONK. In Gouda weet Alphia voor het eerst in dit kalenderjaar weer eens te winnen, dankzij doelpunten van Daan van Leeuwen en Ralph Zeilstra. De oranjehemden staan nu op een zesde plaats.

Scoreverloop: 0-1 Daan van Leeuwen, 1-1, 1-2 Ralph Zeilstra.

3e Klasse A | Koudekerk – RKDES: 1-2

Koudekerk komt halverwege de eerste helft op achterstand tegen RKDES. Vervolgens wordt een doelpunt van Mitchell Bons afgekeurd vanwege buitenspel. In de tweede helft verdubbelen de bezoekers de marge met de 2-0. Koudekerk begint aan een slotoffensief met vier wissels. Vlak daarna scoort Akke Pennin de aansluitingstreffer. Er wordt echter niet meer gescoord. Ondanks de nederlaag blijft Koudekerk de koploper in het algehele klassement en de tweede periode.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Akke Pennin

3e Klasse A | Aarlanderveen – Zwammerdam: 0-2

De derby tussen Aarlanderveen en Zwammerdam ontbrandt in de tweede helft. Na iets meer dan een uur spelen komen de bezoekers op voorsprong. In de laatste minuut van de wedstrijd zorgt Ruben de Bruin voor de beslissing met de 2-0 van Zwammerdam. Aarlanderveen weet niet te profiteren van de nederlaag van Koudekerk, maar behoudt door een beter doelsaldo de tweede plaats.

Scoreverloop: 0-1 Jeroen van Dorp, 0-2 Ruben de Bruin.

3e Klasse A | BSC ’68 – DoCoS: 2-0

BSC ’68 revancheert zich in eigen huis na de kansloze nederlaag van vorige week tegen ESTO. De Benthuizenaren komen op 1-0 voor terwijl DoCoS even met 10 man speelt vanwege een blessurebehandeling. In de tweede helft maakt Romé Thies zijn tweede treffer van de wedstrijd uit een penalty. Daardoor gooit BSC ’68 de wedstrijd in het slot. Door de zege profiteert de ploeg van Abdullah Sari optimaal van de nederlagen van Koudekerk en Aarlanderveen.

Scoreverloop: 1-0 Romé Thies, 2-0 Romé Thies.

4e Klasse A | Stompwijk ’92 – Floreant: 2-1

Na twee overwinningen op rij moet Floreant weer even pas op de plaats maken. De Boskopers verliezen met 2-1 van nummer 10 Stompwijk ’92. Floreant bezet daardoor nu de 8ste plaats in de 4e Klasse A met evenveel punten als nummer 9 Roodenburg.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Thijs van der Loo, 2-1

4e Klasse A | Woubrugge – Alphen: 2-4

Na het gelijkspel vorige week tegen hekkensluiter MMO staat er weer een degradatiekraker voor Alphen op het programma tegen Woubrugge. Beide clubs hebben 11 punten en bivakkeren in de onderste regionen. Het wordt dubbel feest voor Alphen. De club bestaat 115 jaar en wint met 4-2. De ploeg van Chris Snatersen pakt voor het eerst sinds 7 oktober een overwinning. Destijds werd Woubrugge ook al met 2-1 verslagen door de Alphenaren.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Bilal el Hallabi, 1-2 Bilal el Hallabi, 1-3 Adil Bizih, 2-3, 2-4 Nizar Ahali.

5e Klasse A | Hazerswoudse Boys – Football Factory: 1-0

Hazerswoudse Boys en Football Factory kennen een moeizame openingsfase. De thuisploeg neemt daarna het initiatief en krijgt kansen om te scoren, maar verzuimt om de mogelijkheden te benutten. Vlak na rust is het echter wel raak. Het is Sam Timmermans die de score opent. Ook in de tweede helft is Hazerswoudse Boys de betere ploeg. Football Factory wordt nauwelijks gevaarlijk en dus wint de thuisploeg met 1-0.

Scoreverloop: 1-0 Sam Timmermans.

5e Klasse A | LSVV ’70 – Bernardus: 1-2

Bernardus komt op bezoek bij nummer 2 LSVV ’70 op voorsprong dankzij Jeffrey van der Heiden die oog in oog met de doelman geen fout maakt. In de tweede helft verdubbelt Van der Heiden razendsnel de voorsprong van de bezoekers. De tweede treffer van Bernardus is een wake up call voor LSVV ’70, maar verder dan de aansluitingstreffer uit een eigen doelpunt komt de thuisploeg niet.

Scoreverloop: 0-1 Jeffrey van der Heiden, 0-2 Jeffrey van der Heiden, 1-2 Eigen doelpunt.