Voetbalweekend: zorgen ARC nemen toe, Koudekerk volgende week periodekampioen?

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Na de eerste competitiezege van vorige week gaat Alphense Boys keihard onderuit op bezoek bij Ter Leede. De degradatiezorgen nemen steeds meer toe voor ARC dat steeds verder wegzakt op de ranglijst.

Na de hoopvolle overwinning tegen Swift krijgt Alphense Boys een reality-check op bezoek bij Ter Leede. De ploeg van Edwin Vurens verliest met grote cijfers. ARC heeft in 2024 nog niet gewonnen en moet door een nederlaag tegen AFC '34 steeds meer naar beneden kijken. Ook Alphia gaat onderuit na een spectaculaire en doelpuntrijke wedstrijd.

Koudekerk blijft aan kop met Aarlanderveen in de achtervolging in de 3e Klasse A. Beide clubs winnen met een minimale marge en zijn de enige twee kandidaten om de tweede periodetitel op te eisen. De beslissing valt volgende week of de week daarop. BSC '68 moet pas op de plaats maken.

In de 4e Klasse A geeft het in degradatienood verkerende Alphen tot twee keer toe een voorsprong uit handen. Floreant verschaft zichzelf wat lucht bij het succesvolle debuut van trainer René van Beek.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

4e Divisie A | ARC - AFC '34: 1-2

Opnieuw een nederlaag voor ARC terwijl het niet de mindere ploeg is. AFC '34 scoort in de eerste helft 0-1 en vijf minuten voor tijd 0-2. De 1-2 van Thijs Spanjer valt pas in blessuretijd.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Thijs Spanjer

4e Divisie A | Ter Leede - Alphense Boys: 6-0

Ook Alphense Boys komt voetballend best oké mee met Ter Leede. Maar in het eerste kwartier schiet Ter Leede allebei de kansen erin, daar waar Alphense Boys mist. Een eigen doelpunt, een kolderieke treffer, een goal terwijl iemand geblesseerd op de grond ligt en bal tegen de touwen in blessuretijd maken het zestal compleet.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0

2e Klasse C | Alphia - UVS: 3-5

Alphia scoort de openingstreffer, maar geeft in de eerste helft de voorsprong uit handen en gaat zelfs de rust in met een 1-2 achterstand. In de 48ste minuut maakt UVS de 1-3. De ploeg van trainer Marcel Vondeling komt terug in de wedstrijd dankzij een goal van Daan van Leeuwen. Twee minuten na de aansluitingstreffer scoren de bezoekers opnieuw. Daarna verkleint Van Leeuwen voor de tweede keer de achterstand. In de slotfase gooit UVS de wedstrijd echter in het slot met de 3-5.

Scoreverloop: 1-0 Bryan de Bruin, 1-1, 1-2, 1-3, 2-3 Daan van Leeuwen, 2-4, 3-4 Daan van Leeuwen, 3-5

3e Klasse A | TAVV - Koudekerk: 1-2

Koploper Koudekerk komt binnen vijf minuten op 1-0 achterstand. Na rust keren de bezoekers de wedstrijd helemaal om. Ricardo van Rijswijk brengt de bezoekers op gelijke hoogte met een schot vanaf de middenlijn. Koudekerk volbrengt de comeback dankzij een verzilverde strafschop van Jari Meertens.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Ricardo van Rijswijk, 1-2 Jari Meertens

3e Klasse A | RKDES - Aarlanderveen: 0-1

Aarlanderveen wint voor de tweede keer op rij in 2024. Killian Bouwhuis scoort in de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd op bezoek bij RKDES. Daardoor blijft Aarlanderveen in het spoor van koploper Koudekerk. Het gat tussen beide ploegen is drie punten.

Scoreverloop: 0-1 Killian Bouwhuis

3e Klasse A | ESTO - BSC '68: 3-0

BSC '68 komt al binnen vijftien minuten op een 2-0 achterstand. De bezoekers hebben moeite om kansen te creëren. In een bomvol strafschopgebied ligt er opeens een BSC-speler op de grond en de scheidsrechter wijst naar de penaltystip. De grensrechter adviseert de scheidsrechter die daarna besluit om de strafschop te annuleren. Na de pauze jaagt BSC op de aansluitingstreffer. Vlak voor tijd is het wederom ESTO dat scoort.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0

3e Klasse A | Zwammerdam - DoCoS: gestaakt

De wedstrijd tussen Zwammerdam en DoCoS is nog geen kwartier minuten oud wanneer de scheidsrechter een bal tegen zijn slaap krijgt. Hij blijft duizelig ook na behandeling. Er wordt dertig minuten gewacht maar er was geen vervanger aanwezig. Daarom wordt de wedstrijd na vijftien minuten bij een 0-0 stand gestaakt en op een later moment uitgespeeld.

4e Klasse A | MMO - Alphen: 3-3

Alphen leidt in de degradatiekraker tegen MMO met 0-2, maar geeft de comfortabele voorsprong uit handen. De hekkensluiter maakt een comeback en komt op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd komt de ploeg van Chris Snatersen weer op voorsprong, maar vlak voor tijd scoort de thuisploeg de gelijkmaker. De wedstrijd eindigt in 3-3. Beide clubs hebben in de strijd tegen degradatie echter weinig aan een punt.

Scoreverloop: 0-1 Bilal El Hallabi, 0-2 Ilias Dardour, 1-2, 2-2, 2-3 Bilal El Hallabi, 3-3

4e Klasse A | Floreant - Warmunda: 2-1

Floreant schiet thuis tegen Warmunda uit de startblokken. Na tien minuten komen de Boskopers op 1-0 voor uit een strafschop. Tien minuten voor tijd verdubbelt de thuisploeg de voorsprong. Warmunda maakt in de blessuretijd nog de 2-1. Floreant trekt de overwinning over de streep.

Scoreverloop: 1-0 Bruce Tol, 2-0 Kylian Lourier, 2-1

5e Klasse A | Bernardus - SVV: 2-0

Bernardus opent na iets meer dan twintig minuten de score. In de tweede helft gooit de thuisploeg de wedstrijd in het slot dankzij een benutte strafschop van Koen Schellingerhout die zijn tweede van de wedstrijd maakt. Bernardus overtuigt niet, maar wint toch redelijk moeizaam van SVV. Door de thuiszege behoudt Bernardus de vierde plek met twee punten achterstand op buurman Hazerswoudse Boys en één punt voorsprong op Kickers '69.

Scoreverloop: 1-0 Koen Schellingerhout, 2-0 Koen Schellingerhout

5e Klasse A | SJC - Hazerswoudse Boys: 3-1

Hazerswoudse Boys komt op bezoek bij koploper SJC op een 1-0 voorsprong, maar kijkt drie minuten later tegen 2-1 achterstand aan. De nummer drie van de 5e Klasse A verliest uiteindelijk met 3-1 nadat SJC vlak na rust slordig balverlies genadeloos afstraft met de 3-1.

Scoreverloop: 0-1 Silvester Blonk, 1-1, 2-1, 3-1