Wedstrijdvechters zijn er klaar voor: ‘Mensen komen om bloed, zweet en tranen te zien’

Teus de Kruyf in zijn boksschool Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het belooft een dag van entertainment te worden voor de boksliefhebber in Alphen aan den Rijn en omstreken: het Teus de Kruyf Internationaal Boksgala. Aanstaande zaterdag vinden er veertien amateur- en drie profpartijen plaats in de Rijnstreekhal in Alphen aan den Rijn.

Er zullen acht Alphenaren de ring in gaan en het opnemen tegen nationale en internationale boksers: 'Soms kan je niemand vinden in Nederland, daarom laat ik ook Duitsers en Georgiërs overvliegen naar hier om mooie duels te kunnen krijgen', vertelt Teus de Kruyf.

Dat geldt ook voor de professionals: 'Voor Xavier Köhlen, de kampioen van de Benelux, laten we Nika Bigvava overvliegen vanuit Georgië', vertelt De Kruyf. 'Er is in Nederland niemand die het tegen Xavier durft op te nemen', voegt hij er lachend aan toe.

Foto: Studio Alphen

Ook in zijn eigen boksschool zijn de amateurvechters vechters hard aan het trainen. 'Ik begon 2,5 jaar geleden met boksen', vertelt Ellen Bos. Dit wordt haar eerste echte wedstrijd. De grote hoeveelheid publiek heeft ongetwijfeld impact, verwacht ze. 'Het zorgt voor extra spanning, maar ik hoop dat ik dat kan uitzetten tijdens de wedstrijd. We gaan het zien.'

Een andere deelnemer is Berkay Karakas. Hij bereidt zich voor door zich goed aan zijn planning te houden, veel te sporten en gezond te eten. 'En proberen om onder de tachtig kilo te komen, dan komt het goed', lacht hij. 

Karakas verwacht geen last te hebben van de grote hoeveelheid publiek. 'In de ring houd ik mij vooral bezig met tegenstander. Ik heb dan echt een tunnelvisie.'

‘De boksers zijn de acteurs’

Het is alweer de negende editie van Teus de Kruyfs boksgala. Elke keer wil De Kruyf groter uitpakken met zijn evenement. ‘Ik wil mensen echt bokswedstrijden laten zien’, vertelt De Kruyf overtuigend.

Hij vertelt dat hij voor het publiek drie mooie profpartijen heeft geregeld: ‘De boksers zijn de acteurs. Mensen komen om bloed, zweet en tranen te zien.’

De acteurs die de ring instappen zijn:

  • Bas Oosterweghel (Nederland) tegen Darryl Sichtman (Nederland) - 6 rondes 77 kg
  • Kilat Hallie (Nederland) tegen Ramazi Gogichashvili (Georgië) - 6 rondes 9 1kg
  • Xavier Köhlen (Nederland) tegen Nika Bigvava (Georgië) - 8 rondes 77 kg

Lees ook: Terugkijken: Xavier Köhlen - Artem Karpets (boksgala in Alphen)

Hieronder is het interview met organisator Teus de Kruyf te beluisteren. De Ochtendshow wordt iedere werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.