Wie wordt het nieuwe ‘poëtische gezicht’ van Alphen?

Foto: De Alphense Stadsdichter

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Op 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van de gemeente Alphen aan den Rijn. De winnaar treedt in de voetsporen van de huidige stadsdichter, Lars Ferwerda.

De stadsdichter schrijft gevraagd en ongevraagd poëzie over maatschappelijke thema's, draagt bij aan diversiteit, de culturele identiteit van de stad, en speelt een verbindende rol voor alle kernen in de gemeente. Daarnaast is er voor het poëtisch gezicht van de gemeente veel vrijheid om de rol naar eigen inzicht in te vullen.

Verlengd

Er zijn al enkele kandidaten, maar de organisatie, Alphen Taal, wil meer mensen de gelegenheid bieden om zich aan te melden. De deadline voor het aanmelden voor de stadsdichtersverkiezing is verlengd tot 12 maart.

Het is de bedoeling dat de kandidaat na aanmelding drie gedichten aanlevert, waarvan eentje over Alphen aan den Rijn. Tijdens de verkiezing op 17 maart is er een vakjury aanwezig die mag bepalen wie de nieuwe stadsdichter wordt.

Lees ook: Spectaculair schilderwerk op Alphensebrug: ‘Wegdromen bij het wachten’