17-jarig Alphens muzikaal talent brengt debuutsingle uit: ‘Ik wil hierin verder groeien’

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – De 17-jarige Alphense Feline Vale heeft haar debuutsingle uitgebracht: Geen Adem. Daarnaast volgt het jonge muzikale talent een acteeropleiding in Amsterdam en is radiomaker bij Studio Alphen voor het programma Entourage Z. ‘Ik vind het heel leuk om te doen. Ik hou van housemuziek, vrolijke nummers en iets wat het uniek maakt’, vertelt Feline in De Ochtendshow.

Dat waren ook de ingrediënten voor haar eerste nummer. ‘We hebben housemuziek gemaakt waar ik op zing en ik vind dat het vrolijk overkomt’, zegt ze enthousiast. ‘Ik hou gewoon heel erg van dat soort muziek. Ik laat me inspireren door de mensen die ik tegenkom en daar krijg je dan ideeën door.’

De basis van de single Geen Adem werd in Nederland gelegd, maar het eindresultaat werd afgemaakt op een hele andere locatie. ‘Ik wilde het eerst niet opnemen, want ik was niet zo blij met mijn stem. Ik heb het nummer op Ibiza in een studio ingezongen tijdens mijn vakantie in een hotel, toen voelde het ineens goed’, verklaart Feline.

Hoop op doorbraak

Voor het maken van de beats voor muziek heeft Feline speciale hulp: ‘Mijn vader helpt me, want hij is ook muzikaal en vindt het vooral heel leuk om muziek te maken. Eens in de zoveel jaar heeft hij weer een nieuwe passie, dus opeens ging mijn vader muziek maken’, vertelt Feline lachend. ‘Toen vond ik dat super leuk en ging ik zingen.’

Het Alphense talent hoopt dat ze uiteindelijk met haar muziek kan doorbreken. ‘Eerst vond ik het eigenlijk echt te eng om te zingen. Omdat ik vond dat ik het niet kon. Totdat ik audities moest doen voor school, want ik doe een acteeropleiding. Toen begon ik met zingen en werd ik met zang door gelaten door de jury. Ik wil heel graag hierin verder groeien en we zijn zelfs ook al bezig met een nieuw nummer’, verklapt Feline.

Lees ook: ‘Bandtalentenjacht’ Alphen on Fire keert terug: ‘Willen popcultuur een boost geven’

Luister hieronder naar het interview met Feline Vale. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.