Alphens uitvaartcentrum in Nassaustraat vertrekt niet op korte termijn

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op korte termijn zal het recent geopende rouwcentrum van Kamsteeg & Kramer Uitvaartzorg in de Nassaustraat in Alphen aan den Rijn niet verhuizen. Het vinden van een alternatieve locatie, het terugverdienen van de gedane investeringen en het vinden van een nieuwe invulling van het pand zijn struikelblokken die niet in een aantal maanden zijn op te lossen, zegt wethouder Gerard van As (Nieuw Elan).

Anderhalve maand geleden debatteerde de gemeenteraad over het uitvaartcentrum. Kamsteeg & Kramer Uitvaartzorg moest weg van de plek aan de Ambonstraat omdat daar nieuwbouw komt. Enkele honderden meters verderop, maar middenin een woonwijk, heeft de onderneming nu zijn bedrijf gevestigd. Dat past binnen het bestemmingsplan van de gemeente Alphen.

De gemeenteraad sluit niet uit, zo bleek tijdens het debat begin juli, Kamsteeg & Kramer Uitvaartzorg financieel te willen compenseren om zodoende een verhuizing mogelijk te maken. Het bedrijf heeft een huurcontract voor vijf jaar. Een structurele oplossing voor de lange termijn, wil Van As, waarbij Kamsteeg & Kramer Uitvaartzorg naar alle waarschijnlijkheid vroeg of laat zal verhuizen.

Lees ook: Gemeente Alphen gaat verhuizing uitvaartcentrum Nassaustraat overwegen