Alphense gemeenteraad herdenkt overleden raadslid Robert Blom

Foto: Eveline Verhoeve

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – De Alphense gemeenteraad heeft donderdag 26 september het overleden raadslid Robert Blom (Nieuw Elan) herdacht. Blom overleed op vrijdag 6 september. Hij is 76 jaar geworden.

Burgemeester Liesbeth Spies verwelkomde de familie van Robert Blom en hield een In Memoriam. Zij refereerde aan de enorme staat van dienst in de Alphense politiek. Blom is sinds 1982 actief als lokaal politicus, eerst voor de VVD later voor de lokale partij Nieuw Elan. Hij was 24 jaar raadslid en was ook twee keer wethouder, in 2001-2002 en vervolgens van 2006 tot 2010. Blom verwierf landelijke bekendheid door zijn enorme inzet voor dierenwelzijn. Onder zijn wethouderschap werd in 2009 een circusoptreden met wilde dieren verboden.

Daarnaast was Blom een zeer productief schrijver in verschillende genres. Bijzonder is dat hij in opdracht van gemeente Alphen aan den Rijn een boekje met tien gedichten heeft geschreven. Burgemeester Spies eindigde het In Memoriam met het voordragen van een gedicht.

Frans Langerak, fractievoorzitter van Nieuw Elan, hield een tweede In Memoriam. Sinds 2014 was Blom raadslid voor deze partij met in zijn portefeuille onder meer economie en dierenwelzijn. Een opvallende eigenschap was vooral dat hij een groot hart had, maar ook dat hij altijd keurig in een kostuum verscheen. Blom was een debater die altijd scherp uit de hoek kwam, maar wel altijd in het kader van fair play. ‘Hij heeft twee plekjes in de hemel. Een bij de mensen en een bij de dieren.’

Lees ook: Gemeenteraadslid Robert Blom overleden: ‘In het harnas is hij gestorven’