Anouk maakt debuut op Zomerspektakel aan het Meer, ook Di-Rect komt

ALPHEN AAN DEN RIJN - Anouk is de hoofdact op het Zomerspektakel aan het Meer dit jaar. De Haagse zangeres gaat voor het eerst haar opwachting maken op het grootste festival van Alphen aan den Rijn. Op vrijdag 1 juni zingt ze voor naar verwachting 13.000 mensen.

Ieder jaar programmeert de organisatie ook een bekende band. Dit jaar is de keuze gevallen op DI-RECT. Voor de rockers wordt het hun tweede gig op het Zomerspektakel. In maart wordt de derde artiest, een mystery guest, bekendgemaakt. Een buitenlandse artiest wordt het niet.

Eerder traden onder anderen Kensington, Guus Meeuwis, Bløf, Chef'Special en Racoon op bij de t-steiger naast de Zegerplas. De kaartverkoop van het Zomerspektakel aan het Meer gaat op zaterdag 27 januari van start. Vorig jaar waren alle tickets na een week uitverkocht.

Zaterdag en zondag

De opzet van de zaterdag en zondag van het Zomerspektakel aan het Meer zal anders zijn. 'Vooral op zaterdag gaan we een paar hele nieuwe en verrassende dingen doen. Dat wordt een andere opzet dan de afgelopen jaren', verklapt mede-organisator Arvid Hendriks alvast.

Hendriks: 'Op de zondag gaan we iets bizar spectaculairs doen. Je hebt echt geen idee wat het gaat worden, maar we gaan dat pas heel kort van te voren naar buiten brengen. Dan zegt iedereen: dit is echt fantastisch.'