ARC verliest van Brielle in nacompetitie en is direct uitgeschakeld

ALPHEN AAN DEN RIJN - Geen hoofdklasse voor ARC volgend seizoen. De eerste wedstrijd van de Racing in de nacompetitie is ook direct de laatste. Door de 4-3 nederlaag in en tegen Brielle is ARC uitgeschakeld. Brielle gaat door naar de finale waarin Flevo Boys de tegenstander wordt.

ARC begon sterk aan de wedstrijd. Luuk Samsom scoorde na vijf minuten al 0-1, maar lang bleef die stand niet op het scorebord staan. Direct na de 1-1 (doelpunt: Claudio Santos Silva) werd het duel gestaakt vanwege een vechtpartij. Carlos Ramos (Brielle) kreeg rood, maar de thuisploeg kwam met een man minder wel op voorsprong: Gino Stolk. Op slag van rust tekende Stefan den Horder voor de 2-2. Na rust moest ook ARC met tien man verder. Huib Oversloot kreeg zijn tweede gele kaart. Derek Prins schoot ARC op 2-3, maar Brielle kwam op 3-3 (Jeffrey Duijnstee) en 4-3 (Stevie Soares).

De nederlaag van ARC betekende ook het afscheid van Machiel van Maarseveen. 'Mister ARC', zoals Van Maarseveen zich mag noemen omdat hij de speler is die de meeste wedstrijden ooit in de hoofdmacht van ARC speelde, beëindigt zijn carrière.