De Rijndijk wordt van Oostvaartpad tot Gemeneweg in twee fases geasfalteerd

Foto: Google Maps

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK/KOUDEKERK AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn start maandag 30 september met asfaltwerkzaamheden aan de Rijndijk. De meeste werkzaamheden vinden ’s nachts plaats. De werkzaamheden zijn noodzakelijk om de levensduur van het wegdek te verlengen en de veiligheid van weggebruikers te waarborgen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer D. van der Steen uit Utrecht en vinden plaats in twee fases.

De eerste fase van de werkzaamheden begint op maandag 30 september en loopt tot vrijdag 11 oktober. In deze periode zullen verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd, waaronder het frezen en asfalteren van de rijbaan en het fietspad. Gedurende deze werkzaamheden is de weg in de avond-nacht afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer kan of over de rijbaan of over het fietspad op aanwijzing van de verkeersregelaar.

De tweede fase start op maandag 14 oktober en loopt tot vrijdag 25 oktober. Ook in deze fase zullen voorbereidende werkzaamheden, het frezen van de rijbaan en het fietspad, en het aanbrengen van nieuwe asfaltlagen plaatsvinden. De weg zal tijdens de nachtelijke uren afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer kan of over de rijbaan of over het fietspad op aanwijzing van de verkeersregelaar.

Belangrijk voor omwonenden en weggebruikers

De werkzaamheden zijn ingedeeld in twee fases, verspreid over vier weken, om de bereikbaarheid te garanderen. De meeste werkzaamheden zullen ’s nachts plaatsvinden, zodat de weg overdag toegankelijk blijft. Gedurende de freeswerkzaamheden kunnen weggebruikers stapvoets over het gefreesde wegdek rijden, maar tijdens het asfalteren is dit niet mogelijk. Een omleidingsroute is van toepassing voor fietsers en motorvoertuigen.

Aannemer D. van der Steen begrijpt dat de werkzaamheden hinder kunnen veroorzaken, zoals geluidsoverlast en beperkte toegang. Zij doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. In geval van slecht weer kunnen de werkzaamheden uitlopen. Nood- en hulpdiensten kunnen altijd door het werkgebied.

Lees ook: Informatieavond over station Hazerswoude-Rijndijk uitgesteld, omdat plannen ‘ingewikkelder zijn dan gedacht’