Directeur Ashram doet aangifte tegen leerlingen vanwege smaad

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De directeur van het Ashram College in Alphen aan den Rijn heeft aangifte gedaan tegen één of meerdere leerlingen van de school vanwege smaad tegen een medewerker. Op sociale media zou een 26-jarige teamleider van de school ten onrechte beschuldigd zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De teamleider, die ook docent lichamelijke opvoeding is op het Ashram College, zou via WhatsApp gesprekken hebben gehad met een leerlinge uit de tweede klas, meldt het Leidsch Dagblad. De verhalen die op sociale media zijn verschenen zouden anoniem geplaatst zijn. Directeur Henk Fledderus heeft aan de krant laten weten dat de betrokken teamleider onschuldig zou zijn. 'Dit is een actie om iemand te beschadigen', zegt Fledderus in de krant.

De directie heeft ouders van leerlingen donderdagmiddag op de hoogte gesteld via een mail. 'Deze berichten zijn volstrekt ongegrond en hebben ons ertoe gebracht om bij de politie aangifte te doen wegens smaad. We betreuren deze situatie en vragen u om hier in de communicatie met uw kind zorgvuldig mee om te gaan', is in de mail te lezen, die ook in handen is van Studio Alphen.

Naar aanleiding van de mail ontstond klaarblijkelijk onrust. In een volgende mail benadrukt de school dat de informatie niet rechtstreeks betrekking heeft op kinderen van de ouders. 'Om misverstanden te voorkomen:  dit was een algemene mail die ter informatie aan alle ouders en leerlingen is gestuurd', schrijft de schoolleiding.

'Geen behoefte om reactie te geven'

In de berichtgeving van de school wordt echter geen verdere informatie gegeven over de aard van de berichten op sociale media. 'Nu lees ik pas wat er aan de hand is', schrijft een moeder van een van de leerlingen van de middelbare school in een bericht op Twitter. 'Ik werd geacht zorgvuldig te praten met mijn kind maar ik had geen idee waarover.' 

  

Het Ashram College wil Studio Alphen vrijdag niet te woord staan over de kwestie. ‘Er is op dit moment geen behoefte om een reactie op het verhaal te geven’, zegt een medewerker van het Ashram College tegen Studio Alphen.