Dubbele villa in Prins Hendrikstraat wordt vrijdag verplaatst

ALPHEN AAN DEN RIJN - Verhuizen wordt wel erg letterlijk genomen in Alphen aan den Rijn. Vrijdag wordt een 2-onder-1-kapwoning in de Prins Hendrikstraat in zijn geheel verplaatst. 

De dubbele villa staat nu op de hoek van de Prins Hendrikstraat en de Maasstraat. Als alles volgens planning verloopt staan de woningen vrijdagmiddag een eindje verderop in de Prins Hendrikstraat. Op de plek die vrijkomt wordt een nieuwe woning gebouwd. Naar verluidt laat de eigenaar daar een garage onder bouwen voor een bijzondere autoverzameling.

Vrijdagochtend wordt rond 09.00 uur begonnen met de verplaatsing, die naar verwachting tot in de middag duurt. De klus wordt uitgevoerd door P. van 't Wout Vijzel- en Funderingstechnieken en ALE Heavylift. Zij moeten ervoor zorgen dat de 650.000 kilo wegende 2-onder-1-kapwoning zonder kleerscheuren op de nieuwe fundering komt te staan.

Onder de woningen zijn gespecialiseerde voertuigen geplaatst. Daarop wordt het gebouw vervoerd en waterpas gehouden zodat de dubbele villa niet beschadigd raakt tijdens de verplaatsing.