Een halve marathon hardlopen langs de groene randen tijdens de Halve van Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – De Halve van Alphen, waarin deelnemers een halve marathon moeten afleggen, keert terug voor de 10e editie. Op zondag 29 september kunnen deelnemers verschillende afstanden hardlopen, wandelen, fietsen of skaten door de routes in het Groene Hart en de Zegerplas. Naast het hardlopen van de 21.1 kilometer is er ook de keuze om een halve halve van 10km te doen, of een halve halve halve van 5km af te leggen.

‘De Halve laat je de mooie kanten van Alphen en de prachtige omgeving van het Groene Hart ervaren. Ook merk je hoe goed de vrij liggende fietspaden rondom de stad gebruikt kunnen worden voor recreatie’, schrijft de organisatie.

De Halve van Alphen wordt georganiseerd door Alphen a/d Run en CAS Alphen, ism Bfitt en Sunset Beach Bar. Zowel de start- als de finishlocatie is Sunset Beachbar. Inschrijven kan uitsluitend ter plekke vanaf 08.30 uur tot een kwartier voor de start.

Programma:

  • 08.00u Start inschrijven (tot een kwartier voor de start van elk onderdeel)                                                                                                 
  • 08.30u Start wandeltocht Halve van Alphen (21,1 km)
  • 10.00u Start Halve van Alphen (21,1 km) voor hardlopers, skaters, fietsers
  • 10.30u Start 10 km (halve halve) voor iedereen
  • 11.00u Start 5 km (halve halve halve) voor iedereen

Deelname is gratis. De organisatie meldt wel dat het een kleine bijdrage op prijs stelt. Iedereen die de tocht volbrengt krijg een oorkonde als herinnering. Vanwege de jubileumeditie is er dit jaar een extra attentie.

Lees ook: Lancering van twee fietsprojecten: stimuleren van fietsen op basisscholen en verkoop lokaal voedsel