Gemeente Alphen trekt stekker uit plan distributiecentrum Nedcargo

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gesprekken tussen Nedcargo en de gemeente Alphen aan den Rijn over een nieuw te bouwen distributiecentrum zijn beëindigd. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 april besloten dat er geen overeenstemming bereikt kan worden.

Beide partijen waren maanden met elkaar in gesprek, waarbij Nedcargo in februari het finale bod van de gemeente niet accepteerde. Ook daarna blijken de gemeente en het bedrijf niet tot overeenstemming te kunnen komen over de voorwaarden. 'Het verschil in de door de gemeente gevraagde en door Nedcargo geboden grondprijs is onoverbrugbaar', aldus de gemeente Alphen aan den Rijn in een schriftelijke reactie.

Diederik Antvelink, directeur van Nedcargo, liet eerder aan Studio Alphen weten nog goede hoop te hebben om er samen met de gemeente uit te komen. Over de wijze waarop de gemeente acteerde tijdens de onderhandelingen was Antvelink overigens niet te spreken. 'Over de voorwaarden viel niet te onderhandelen, ze meldden wel dat er andere kapers op de kust lagen. Dat ruikt naar grondspeculatie', aldus Antvelink.

Kapers op de kust

In februari liet wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) al weten dat vier logistieke bedrijven zich gemeld hadden bij de gemeente Alphen aan den Rijn, nadat duidelijk werd dat Nedcargo mogelijk zou afhaken. 'Er zijn zelfs twee partijen die het hele plan zo zouden willen uitvoeren', zegt Van As. Het gaat op dit moment om een stuk grond van in totaal tien hectare. 'De prijs die we vragen is goed, anders zouden andere bedrijven ook geen interesse tonen. Daar gaan we niets meer aan veranderen', liet Van As toen al weten.