Hitteproblemen achtervolgen Tim en Tom Coronel ook in tweede etappe

ZWAMMERDAM - Opnieuw veel problemen voor Tim en Tom Coronel in de Dakar Rally. The Beast, zoals de hummerachtige buggy van de tweelingbroers heet, kreeg voor de tweede dag te maken met hitteproblemen. Niet zo erg als een dag eerder, toen iedere twee kilometer gestopt moest worden omdat de brandstof te warm werd en de motor moest koelen, maar wel weer problemen. Op 6,5 uur van de winnaar finishte Team Coronel als 59ste.

'Het team heeft in de nacht flink wat veranderingen doorgevoerd om het probleem te verhelpen. Dat waren ingrijpende veranderingen met veel extra koeling in het bodywork', vertelt Tim vanuit Peru. Maar de problemen waren niet helemaal verholpen. Een groep enthousiaste locals hielp hen midden in de woestijn. Het bodywork sloopten de Coronelletjes van de auto af en vroegen de Peruanen het onderdeel naar het bivak te brengen. Dat gebeurde ook.

Etappe 3

Om 09.28 uur lokale tijd (15.28 uur Nederlandse tijd) gaat de derde etappe van start. 'Wederom een dag vol off-piste met uitdagende routes langs ravijnen en opnieuw door de schier eindeloze woestijn', blikt Tom Coronel vooruit. Tijdens de ruim 250 kilometer lange tweede etappe reed de tweeling zich meerdere malen vast in het mulle zand. Ook maandag wordt dit zand getrotseerd.

In het algemeen klassement staan Tim en Tom Coronel op de 62ste plek na twee etappes.

photobook2_1515404616