Leiden vraagt Alphen om mee te betalen aan nieuwe schaathal

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphen aan den Rijn is door de gemeente Leiden per brief gevraagd om mee te betalen aan een nieuwe schaatshal. Het gaat om een nieuw te bouwen 333-meterbaan in Leiden.

Het college van burgemeester en wethouders van Leiden is bereid om zelf een 250-meterbaan te financieren. Om een volwaardige en grotere variant te kunnen realiseren, is Leiden van mening dat de regiogemeenten in totaal 3,2 miljoen euro moeten ophoesten. Alphen aan den Rijn is één van de in totaal veertien regiogemeenten.

In februari neemt de Leidse gemeenteraad een definitief besluit over de volledige financiering van een 250-meterbaan. Rond oktober moet duidelijk zijn of de regiogemeenten de 3,2 miljoen euro willen bijleggen. Het is de bedoeling dat de nieuwe schaatshal eind 2020 wordt geopend.

Alphen doet eerst onderzoek

Het Alphense college van burgemeester en wethouders gaat eerst op onderzoek uit. Een woordvoerder van de gemeente laat desgevraagd weten dat het college in kaart wil brengen welke behoeften de schaatsverenigingen in deze gemeente hebben en welke rol de nieuwe Leidse schaatsbaan daarin heeft. 

Daarnaast wil de gemeente Alphen aan den Rijn weten hoe de andere benaderde regiogemeenten over een financiële bijdrage denken.