Maandag groot afsluitend televisiedebat met alle 11 lijsttrekkers op Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Nog één keer gaan de elf lijsttrekkers van de politieke partijen met elkaar in debat voordat komende woensdag de gemeenteraadsverkiezingen zijn. Dat gebeurt tijdens het grote lijsttrekkersdebat in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn, georganiseerd door de gemeente Alphen aan den Rijn en Studio Alphen.

Onder leiding van televisiepresentatrice Inge Diepman gaat gedebatteerd worden over thema's als het sociaal domein, woningbouw en infrastructuur. Om 20.00 uur begint het debat en de rechtstreekse televisie-uitzending. Mensen die het debat willen bijwonen kunnen zich aanmelden bij de gemeente Alphen. De toegang is gratis. Het publiek wordt verzocht tijdig in de zaal te zijn.

Het afsluitende televisiedebat met alle lijsttrekkers is maandag 19 maart om 20.00 uur live te zien op Studio Alphen. Dat kan via televisie, via social media en de livestream op www.studioalphen.nl. Het debat wordt ook rechtstreeks op de radio uitgezonden. Later is het debat volledig en in delen on demand terug te zien. Het complete debat wordt dinsdagavond herhaald.

Uitslagenavond

Woensdag 21 maart is de grote dag: dan gaan Aarlanderveen, Alphen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude, Koudekerk en Zwammerdam naar de stembus. Tussen 07.30 en 21.00 uur kan er gestemd worden. Zodra de stembureaus dicht zijn, begint op Studio Alphen een grote televisie-uitzending. Mike Mourits en Michel la Faille presenteren vanuit het gemeentehuis de Alphense Uitslagenavond. De uitzending gaat door tot in de nacht, tot het moment dat de uitslag bekend is.