Megajacht Lonian vaart op 26 augustus door Alphen en Boskoop

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - Op zondag 26 en maandag 27 augustus vaart megajacht Lonian over de Oude Rijn en Gouwe. Het schip is gebouwd bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw, onderdeel van Feadship, in Aalsmeer en wordt naar de Rotterdamse haven vervoerd.

Het gigantische schip is 87 meter lang en bijna 14 meter breed. Aan boord is ruimte voor zo'n veertien gasten en 27 medewerkers. Naar verluidt komt de eigenaar van het schip uit de Verenigde Staten van Amerika en heeft het bouwen ervan zo'n 125 miljoen dollar gekost.

Voetgangers, fietsers en automobilisten moeten die zondag en maandag rekening houden met langere openingstijden van een aantal bruggen op de route van het schip.

Planning

Als alles volgens planning verloopt passeert het jacht rond 16.00 uur de 's-Molenaarsbrug in Alphen aan den Rijn. De Albert Schweitzerbrug volgt rond 16.45 uur, de Koningin Julianabrug om 17.45 uur en de Alphensebrug rond 18.45 uur. Om 19.30 uur is het megajacht bij de Swaenswijkbrug en passeert daarna rond 20.15 uur de hefbrug in Alphen.

Het schip wordt 's avonds bij containerhaven Alpherium gelegd om vervolgens op maandag 27 augustus de reis te vervolgen. Naar verwachting passeert het schip maandagochtend rond 07.00 uur de Boskoopse hefbrug. De planning geeft enkel een indicatie aan, onder andere weersomstandigheden zijn van invloed op de tijden.

Megajacht Sherpa

Eind juni trok het vervoer van het 74 meter lange megajacht Sherpa veel bekijks. Dat schip werd door Royal van Lent gebouwd, bij hun scheepswerf in Kaag. Binnenkort maakt dat megajacht de eerste reis richting Gibraltar aan de Middellandse Zee.

Lees ook: Bouw van 87 meter lange megajacht Lonian duurde drie jaar

Megajacht Lonian (foto: John Wiersma/Jovimedia.nl)

Megajacht Lonian (foto: John Wiersma/Jovimedia.nl)