Nieuw album van Alphense Kinderband komt begin 2025 uit: ‘Het wordt heel anders dan voorgaande albums’

Foto: Maurice van Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN – De Alphense Kinderband bereidt zich voor op het opnemen van nieuwe muziek. Begin 2025 moet er een nieuw album van de Kinderband worden uitgebracht. ‘Wij pakken het iets anders aan, want we maken echte muziek die ook leuk is voor de ouders. We maken volwassen muziek, maar dan voor kinderen’, vertelt Maurice van Tol van de Kinderband in De Ochtendshow van Studio Alphen.

'Verder proberen we nu veel te kijken en te luisteren naar de kinderen zelf', vervolgt hij. 'Er zitten veel muziekdocenten bij ons die ook veel op de scholen komen. Zij weten dus echt wat er onder de kinderen speelt en wat interessant is. Over die thema's maken wij dan vervolgens liedjes.'

Veel meer muzikanten

De Alphense Kinderband kiest voor het nieuwe album om de muziek te spelen met meer muzikanten. 'Normaal gesproken zijn we maar met z'n vieren', legt Van Tol uit. 'Nu hebben we besloten om meer muziekdocenten van de Alphense Popschool erbij te betrekken. Zij kijken totaal anders naar nummers. Het wordt echt een ander album qua muzikaliteit en qua invulling dan alle voorgaande albums.'

Als voorbeeld noemt Van Tol dat er bij het nieuwe album veel meer gebruik zal worden gemaakt van het keyboard. Op die manier komen er meer effecten en geluiden kijken bij de nieuwe nummers. Een titel voor het nieuwe album is nog niet bekend. Het album zou eigenlijk vóór de feestdagen klaar moeten zijn. Echter is de releasedatum iets opgeschoven zodat de kinderband wat meer tijd heeft voor het hele proces.

Lees ook: 17-jarig Alphens muzikaal talent brengt debuutsingle uit: ‘Ik wil hierin verder groeien’

Luister hieronder naar het interview met Maurice van Tol. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.