Nieuw portret van koning Willem Alexander en koningin Maxima door Alphense Femke Kock

Foto: Eveline J. Verhoeve

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Na de werkzaamheden van deze zomer aan de Alphense raadzaal is het toefje slagroom op de taart een nieuw portret van de koning en de koningin. Donderdag 26 is het portret door kunstenaar Femke Kock zelf onthuld.

Het portret van koning Willem Alexander en koningin Maxima is op doek geschilderd. Dit is overgebracht naar een print. En de print is als muurschildering in de raadzaal aangebracht tegenover de spreekstoel. ‘Ik heb me ingehouden in kleur en gekozen voor groen en blauw. Deze kleuren zijn ook symbolisch voor de gemeente Alphen aan den Rijn’, verteld de kunstenaar tijdens de onthulling van het portret.

Femke Kock is autodidact. Zij werkte oorspronkelijk in de zorg. Inmiddels zijn haar bijzondere schilderijen bekend in binnen- en buitenland. Kock maakt gebruik van gemengde technieken. Vooral graffiti heeft een grote invloed op haar schilderijen. Bekend zijn de vele kleurrijke vrouwenportretten, maar onlangs maakt zij ook in haar kenmerkende stijl schilderijen van de stad Rotterdam.

Lees ook: Oud-politiechef John Nieumeijer ontvangt gemeentelijke erepenning