Nieuwe buurt zorgt voor onrust bij bewoners Hazerswoude-Dorp vanwege vrees voor verkeersdrukte

Foto: Studio Alphen

HAZERSWOUDE-DORP - Op het derde veld van voetbalvereniging Hazerswoudse Boys komen 64 nieuwe woningen te staan. Veel buurtbewoners zijn ongerust omdat het nu al erg druk is in het dorp en met de nieuwe woningen neemt straks de verkeersdrukte alleen maar toe.

'Die verkeersdrukte is niet fijn', stelt buurtbewoner Jessie Lens. 'Het is een lekker rustig dorp, daarom wonen de mensen hier ook. Op die drukte zit niemand te wachten dus ik ben erg benieuwd hoe het gaat aflopen.'

Volgens de bewoners ontstaan er ook onveilige verkeerssituaties, omdat de aanleg van een rotonde aan de Gemeneweg op zich laat wachten. Als de huizen straks zijn opgeleverd is er voor de nieuwe bewoners namelijk nog geen rotonde met aansluiting op de Gemeneweg, oftewel de N209, aangelegd. Hierdoor zal verkeer over het Witte Bruggetje en smalle weggetjes met eenrichtingsverkeer moeten rijden.

'Tijdelijk probleem'

Wethouder Relus Breeuwsma laat in een reactie aan Studio Alphen weten dat het gaat om een tijdelijke situatie. Volgens hem biedt het veld een mooie gelegenheid om een substantieel aantal woningen toe te voegen aan het dorp. Daarnaast vindt de wethouder dat de locatie mooi aansluit om het dorp. 'Nu willen ze inderdaad een voetbalveld weghalen', vervolgt Lens. 'Het niveau is gelukkig niet zo hoog dus dat is geen probleem.'

'Het is een hele mooie plek, maar voor de bewoners is het denk ik minder fijn, omdat het gewoon heel druk wordt', stelt buurtbewoner Petra Boon. Ank Choudron, een andere bewoner uit de buurt, stelt dat er eerst een ontsluitingsweg moet komen voordat er huizen gebouwd gaan worden.

De vele protesten tegen de woningbouwplannen, er zijn 68 schriftelijke zienswijzen ingediend, gaan bijna allemaal over de verkeerssituatie die ontstaat als er eenmaal woningen zijn opgeleverd.

Lees ook: Omwonenden protesteren tegen verkeerssituatie rond nieuw te bouwen buurtje op voetbalveld