Nieuwe Hoogvliet-supermarkt Hazerswoude-Rijndijk op 12 juli open

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Het had nogal wat voeten in de aarde, maar op donderdag 12 juli opent de nieuwe Hoogvliet-supermarkt aan de Willem Kloosstraat in Hazerswoude-Rijndijk. De vestiging aan de Rijndijk verdwijnt.

De nieuwe vestiging opent in een splinternieuw gebouw, achter de winkels aan de Da Costasingel in het dorp. Het winkeloppervlak wordt bijna verdubbeld van 600 naar 1100 vierkante meter. De twee oude panden van Hoogvliet aan de Rijndijk worden gesloopt. 'Beide locaties krijgen de bestemming wonen. De bestaande panden zullen worden gesloopt en hiervoor in de plaats komt woningbouw', laat de supermarktketen in een reactie weten.

De Hoogvliet-supermarkt aan de Rijndijk gaat op zaterdag 7 juli om 18.00 uur dicht, de nieuwe vestiging aan de Willem Kloosstraat opent op donderdag 12 juli om 08.00 uur.

Raad van State

De komst van de nieuwe supermarkt ging niet zonder slag of stoot. De filialen van Albert Heijn in Hazerswoude-Dorp en Koudekerk aan den Rijn spanden een rechtszaak aan tegen Hoogvliet om een bouwstop op te leggen. Daar ging de Raad van State niet in mee en oordeelde dat een bouwstop de uitbater van de nieuwe supermarkt onevenredig veel schade zou opleveren.

Op dit moment loopt er nog één bezwaarprocedure bij de Raad van State van Albert Heijn tegen Hoogvliet. Dat heeft te maken met het aantal vierkante meters van de nieuwe vestiging. 'Wij vinden de procedure heel vervelend, maar de bezwaren zijn economisch van aard. Wij verwachten dan ook niet dat deze procedure nadelige gevolgen zal hebben', aldus Hoogvliet in een reactie.