Politie zoekt getuigen in onderzoek naar gevonden dode man

Dode Ondernemingsweg Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)
Dode Ondernemingsweg Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de aangetroffen dode man in een bedrijfspand aan de Ondernemingsweg is op zoek naar getuigen. De politie liet eerder al weten uit te gaan van een misdrijf.

Afgelopen vrijdag werd de 54-jarige eigenaar van DBF Communicatie dood aangetroffen in het pand. Daarna werd een grootschalig onderzoek gestart, onder leiding van een officier van justitie. In en om het pand is dagenlang onderzoek gedaan. Het is nog onduidelijk wat er zich in het pand heeft afgespeeld.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000. Vrijdagochtend houdt de politie ook een passantenonderzoek aan de Ondernemingsweg en de Hoorn.

Slachtoffer

Het slachtoffer is de 54-jarige Aldrik Frik uit Dreischor (Zeeland), daar had hij sinds kort een bed and breakfast. Frik was eigenaar van DBF Communicatie, een bedrijf in de vertaalbranche. 

Frik is in deze regio een bekende in de korfbalwereld. Bij Velocitas uit Leiderdorp was Frik jarenlang coach van het G-korfbalteam.

Onderzoek bij het bedrijfspand aan de Ondernemingsweg (foto: Studio Alphen)