Rechtbank zwijgt over noodweer bij schietpartij woonwagenkamp

ALPHEN AAN DEN RIJN - De rechtbank laat zich nog niet uit over zij vindt dat er sprake was van noodweer of niet tijdens de schietpartij op het woonwagenkamp aan het Goudse Rijpad in Alphen aan den Rijn vorig jaar augustus. Dat bleek tijdens een nieuwe zitting in deze rechtszaak, tekende Studio Alphen-mediapartner Omroep West op die de zitting bijwoonde.

Het voorarrest van de 37-jarige verdachte uit Alphen aan den Rijn is om die reden met drie maanden verlengd. In de komende maanden gaan twee reconstructies gemaakt worden van de schietpartij: een keer in aanwezigheid van de verdachte en een keer als hij er niet bij is. Ook gaat de baan die de kogels aflegden nog worden onderzocht.

'Het is niet uit te sluiten dat die van onder zijn afgevuurd' en dat ondersteunt volgens de advocaat het scenario dat verdachte Stefan M. op de grond lag en zich moest verdedigen. M. beweert dat hij bij het woonwagenkamp werd opgewacht door een groep mannen met wie hij een langlopend conflict had. Toen M. werd aangevallen, schoot hij twee mannen neer. Zij raakten zwaargewond.