Reconstructie van schietpartij op Alphens woonwagenkamp

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een reconstructie op 25 september moet meer duidelijkheid geven over wat er vorig jaar augustus precies gebeurd is bij een schietpartij op een woonwagenkamp in Alphen aan den Rijn. Twee mannen uit Alphen aan den Rijn raakten daarbij gewond. Een van de slachtoffers heeft nog steeds een kogel in zijn bil zitten, de ander werd geraakt in zijn been.

Sinds de schietpartij zit Alphenaar Stefan M. (38) vast. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van poging tot moord of doodslag, wapenbezit en vernieling. M. beweert dat hij handelde uit noodweer en alleen op de grond heeft geschoten omdat hij zich bedreigd voelde.

De kogels zouden de twee mannen per ongeluk geraakt hebben, volgens zijn advocaat. Volgens de advocaat blijkt uit onderzoek dat de onderzochte kogel die het slachtoffer raakte, eerst iets anders raakte. Dat zei hij vrijdag bij rechtbank, meldt mediapartner Omroep West.

Proces thuis afwachten

De schietpartij op het woonwagenkamp aan het Goudse Rijpad in Alphen aan den Rijn speelt zich af tegen een langlopende ruzie tussen de verdachte en de slachtoffers. Waar die ruzie over gaat is niet duidelijk.

M. vroeg de rechtbank of hij zijn proces in vrijheid af mocht wachten. Maar dat verzoek werd afgewezen. De rechtbank wil eerst verder onderzoek afwachten. De volgende zitting is op 16 oktober.