Samenloop voor Hoop zaterdag en zondag live op televisie en radio bij Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphen aan den Rijn staat komend weekend in het teken van de Samenloop voor Hoop. Van zaterdag 14.00 uur tot en met zondag 14.00 uur wordt 24 uur lang gewandeld in Park Rijnstroom om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Studio Alphen zendt het evenement nagenoeg integraal uit op televisie, radio en via de livestream op www.studioalphen.nl. Zaterdag om 13.30 uur begint de live-uitzending bij aanvang van de openingsceremonie en duurt tot na de sluitingsceremonie omstreeks zondag 14.30 uur.

Evenals in 2016 wordt de glazen huis-studio van Studio Alphen opgebouwd in Park Rijnstroom. Vanaf locatie zullen presentatoren, verslaggevers en cameramensen de live-uitzending verzorgen. In de radiostudio ontvangt Studio Alphen deelnemers, vrijwilligers en eregasten.

Kampioenschappen voetbal en waterpolo

Op radio en televisie wordt allebei één keer weggeschakeld van de Samenloop voor Hoop. Op zaterdag doet Studio Alphen tussen 14.15 en 17.00 uur live radioverslag van de ontknoping van de voetbalcompetities. Op de laatste speeldag kunnen Aarlanderveen en Alphia kampioen worden, Zwammerdam en Koudekerk hopen (degradatie via) de nacompetitie te ontlopen. Op televisie zullen tijdens de voetbalwedstrijden beelden van de Samenloop voor Hoop te zien blijven.

Zaterdagavond speelt AZC de tweede finalewedstrijd om het waterpololandskampioenschap. Vrijdagavond is wedstrijd één, zaterdagavond wedstrijd twee. Indien er op vrijdag en zaterdag een andere winnaar komt, wordt zondagavond een derde en beslissende wedstrijd gespeeld. De tweede en mogelijk beslissende finalewedstrijd in Alphen aan den Rijn tussen AZC Alphen en UZSC Utrecht wordt zaterdag om 20.00 uur live uitgezonden op televisie. Dat duurt tot omstreeks 21.30 uur. Op radio gaat de Samenloop voor Hoop-uitzending tijdens de waterpolowedstrijd gewoon door.