Schoorsteen van huis geslagen door bliksem, brand in restaurant, waterskiën op parkeerplaats

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - De bliksem heeft woensdag flink huis gehouden in Alphen aan den Rijn. Een schoorsteen aan de Van Eeghenstraat werd geraakt door een bliksemschicht. De schoorsteen werd grotendeels afgebroken door de bliksem, de brandweer heeft daarna de volledige schoorsteen verwijderd. De schade is groot in het huis. Vier televisies en diverse lampen zijn gesneuveld. Ook is de verwarming defect en is er geen warm water beschikbaar.

Dit artikel gaat verder onder deze foto's en video van de blikseminslag aan de Van Eeghenstraat 

Sinds het einde van de nacht onweert het al boven de regio. De bliksem is op meerdere plekken ingeslagen, waaronder in de Zwitserlandstraat in Alphen aan den Rijn. Ook moest de brandweer naar een woning in de Jongkindt Coninckstraat waar de bliksem een hoge boom in een tuin had geraakt en naar het benzinestation van Shell langs de N207 voor een brandmelding. Even verderop dreigt een boom om te vallen op de provinciale weg.

Dit artikel gaat verder onder deze foto's en video van de blikseminslag aan de Jongkindt Coninckstraat 

In restaurant Sari Djawa is brand uitgebroken. Omdat de brandhaard nog niet gevonden is, heeft de brandweer uit voorzorg opgeschaald naar 'middelbrand'. Uit het pand aan de Gouwsluisseweg komt rook. Blikseminslag is de oorzaak.

Dit artikel gaat verder onder deze video van de brand bij Sari Djawa 

Ook is er brand geconstateerd in de brandweerkazerne van Aarlanderveen. Dat blijkt om een kleine brand te gaan, die door de brandweerlieden ter plaatse snel geblust kon worden. Ook hier is blikseminslag de oorzaak.

Dit artikel gaat verder onder deze foto's van de brand in Aarlanderveen 

De grote hoeveelheid regenwater begint op steeds meer plekken problemen te veroorzaken, met name in Boskoop. Kelders en garages lopen onder en sloten kunnen de grote hoeveelheid regenwater nauwelijks aan. Speelgoedwinkel Intertoys aan de Kerkstraat in Boskoop staat blank. Noodpompen proberen het water weg te werken naar de Gouwe.

Dit artikel gaat verder onder deze video van waterskiën op een parkeerplaats in Boskoop 

In de Saffierstraat in Alphen aan den Rijn heeft de grote hoeveelheid regen voor een gat in de weg gezorgd. De rijweg is afgesloten door de gemeente Alphen.

Onderaan deze foto van de Saffierstraat kun je alle video's bekijken

Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn