Sleutel van de stad overhandigd aan de Cascarvieten

ALPHEN AAN DEN RIJN - Prins Cascar LIII van carnavalsvereniging de Cascarvieten heeft zaterdagochtend de sleutel van de stad overhandigd gekregen door burgemeester Liesbeth Spies. Daarmee heet Alphen aan den Rijn, tot het einde van het carnavalsseizoen, weer Castellum.

Op het Thorbeckeplein vond de overhandiging plaats. Daarna reikte burgemeester Spies de Gouden Cap uit, een onderscheiding van de Cascarvieten voor een verdienstelijk ambtenaar of groep medewerkers. Dit jaar werden omgevingsmedewerkers Bob Hengeveld, Ron Angenent en André van Dijk in het zonnetje gezet, op voordracht van de burgemeester.

'Samen met bewoners zetten zij zich dagelijks in voor een fraaie groene gemeente met gezellige sociale buurten en een gezonde leefomgeving. Het belangrijkste motto van de mannen is: aanpakken, meewerken en samen doen', aldus de vereniging in een bericht.

Cascarvieten adopteren kiwi

De Cascarvieten maakten verder ook bekend dat ze Tuatahi, de pasgeboren kiwi in vogelpark Avifauna, willen adopteren. 'De officiële adoptiepapieren en het daarbij behorende symbolische geldbedrag van 111,11 euro voor heerlijke wormen worden zo snel mogelijk overgedragen', schrijft de vereniging in een bericht.

Eerder adopteerden de Cascarvieten al een geit, Cascarlientje genaamd. Het geitje was te bewonderen bij de Alphense kinderboerderij.