STC De Rijnstreek sluit zomerseizoen af met inline-skatewedstrijden

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het zomerseizoen van STC De Rijnstreek is zaterdag afgesloten met verschillende inline-skatewedstrijden. Tijdens de zomerperiode is het een goede manier om te trainen voor het nieuwe schaatsseizoen.

Zo'n 75 deelnemers deden mee aan de afsluitende wedstrijd, waar wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) het startschot voor gaf. In verschillende categorieën ontvingen de drie beste deelnemers een bronzen, zilveren of gouden medaille.

Begin oktober staan de schaatsers weer op het ijs in Den Haag en Leiden voor trainingen en wedstrijden. De komst van wethouder Schotanus was voor de vereniging een mooie gelegenheid om hem uit te nodigen een schaatsles te volgen in Leiden. 

333-meterbaan

Onlangs heeft de gemeente Alphen aan den Rijn besloten om niet mee te betalen aan de nieuw te bouwen ijshal in Leiden. Met bijdragen uit andere gemeenten zou er een 333-meterbaan gerealiseerd kunnen worden. Maar dat ziet Alphen niet zitten. 

'De komende weken zullen we onszelf voorbereiden op de politieke discussie die we willen aangaan in Alphen aan den Rijn ten einde de raad te overtuigen om bij te dragen aan de 333-meterbaan in Leiden', aldus STC De Rijnstreek.