Stichting MAX: haal pand Wiebel Biebel uit de verkoop

ALPHEN AAN DEN RIJN - In een brief naar alle politieke partijen in de Alphense gemeenteraad heeft Stichting MAX aandacht gevraagd voor hun huisvestingsprobleem. Volgend jaar moet de stichting het huidige pand aan de Olympiaweg verlaten.

'We kregen vanuit verschillende politieke partijen vragen. Om die reden hebben we deze brief aan alle partijen gestuurd', zegt Sander de Nie, voorzitter van Stichting MAX. In 2015 heeft MAX een 10-jarig huurcontract gekregen voor het pand aan de Olympiaweg. Dat pand moet wijken, omdat daar het nieuwe schoolgebouw van het Ashram College moet komen te staan.

MAX heeft samen met de gemeente Alphen aan den Rijn nog geen vervangende locatie gevonden. Het pand van Wiebel Biebel bij de dagcamping zou volgens MAX een goed alternatief zijn. 'Het is groot, staat op een goede locatie en wij kunnen er samen met de organisaties waar we nu al mee samenwerken een mooie invulling aan het pand geven.' 

Op dit moment staat het pand van Wiebel Biebel bij de gemeente Alphen aan den Rijn te koop, gegadigden kunnen zich tot januari 2018 melden. 'Wij kunnen daar als vrijwilligersorganisatie niet op bieden, dat kunnen we niet betalen. Maar de gemeente zou kunnen besluiten om ons, samen met de andere organisaties, daar in te laten trekken', zegt De Nie.

Stichting MAX

Stichting MAX is al jarenlang een begrip in Alphen aan den Rijn die volledig door vrijwilligers wordt gerund. 'We bieden een breed activiteitenprogramma aan voor jongeren van elf tot ongeveer vijfentwintig. Het zijn feesten, maar ook workshops die we met partners organiseren', zegt De Nie.