Tim en Tom Coronel 30ste in dinsdag-etappe Dakar Rally

ZWAMMERDAM - Tim en Tom Coronel zijn dinsdag op de dertigste plek geëindigd bij de tiende etappe van de Dakar Rally. In het algemeen klassement staan de tweelingbroers 37ste. Er moeten nog vier etappes verreden worden.

'Alles ging goed, al was het wel een beetje overleven. Dat had te maken met de temperatuur. Het was erg heet op de proef. We waren daardoor constant aan het managen en op de metertjes aan het kijken: van de watertemperatuur, de torque limiter, de olie van de motor. We hebben onderweg ongelofelijk veel auto's met problemen stil zien staan maar wij hebben het gewoon weer gered', blikt Tim Coronel uit Zwammerdam terug.

Tom: 'Je kunt zeggen wat je wil maar wij doen nog gewoon lekker mee, dat kan van een heleboel andere deelnemers niet gezegd worden. Maar het was wel zwaar hoor. In de woestijn tikten we regelmatig de 45 graden aan. We hebben het slim gespeeld om de temperatuur de baas te kunnen zijn. Het parcours was voor onze buggy gemaakt, allemaal kleine hobbeltjes en daar vliegt dit beest gewoon overheen.'

photobook2_1516197604