Uitgaanstips van de week: festival Parkkunst tijdens Koningsdag en beelden in Boskoop

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Ook deze week staat er weer een aantal in het oog springende activiteiten in de gemeente Alphen aan den Rijn op de agenda. Mariëlle de Boer van cultuurplatform KHABBAZ vertelt in het radioprogramma De Ochtendshow van Studio Alphen over de leukste uitgaanstips op het gebied van cultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Op donderdagavond 25 april speelt de theatervoorstelling Onderstroom – verborgen verleden van Productiehuis Alphen in Parkvilla. De voorstelling is gebaseerd op levensverhalen van vrouwen die in de oorlog verkeerde beslissingen hebben gemaakt of NSB-ouders hadden. Onderstroom laat zien hoe trauma's van generatie op generatie worden doorgegeven.

Dezelfde avond is ook de theater- en dansvoorstelling We, the Eyes in de grote zaal van Theater Castellum. Deze voorstelling van ICK Dans Amsterdam neemt de toeschouwers mee in het verhaal van tien overlevenden na een vernietigende brand die op zoek gaan naar het ware leven; een cross-overvoorstelling waarin de performers moderne dans met hip-hop en jazz combineren, met daarnaast percussie, live muziek en zang.

Drukte of rust op Koningsdag

Op zaterdag 27 april is het Koningsdag. Traditiegetrouw organiseert Parkvilla in het Park Rijnstroom dan het gratis toegankelijke festival Parkkunst. Het festival wordt om 12.00 uur afgetrapt met een opening door wethouder Anouk Noordermeer en stadsdichter Chanty Louis. De hele dag kunnen bezoekers genieten van live muziek van lokale en nationale bands, kunstkramen, een platen- & cd-markt, eten en drinken én een kinderprogramma. Op de podia spelen onder andere de bands GIGS, Certain Animals, Mark Frank & Money en als slotact The Doors in Concert.

Voor iedereen die behoefte heeft om de rust op te zoeken tijdens Koningsdag, is er in Boskoop op 27 april midden tussen het groen een expositie van de beelden van kunstenaar Jan W. v/d Meer. Zijn beelden variëren van brons tot keramiek en van realistisch tot impressionistisch, met mensen en dieren als de grote inspiratiebron. De objecten staan in Tuin Serenus in Boskoop.

Tot slot is er tot en met 16 mei een expositie van kunstenaar Michiel Kauw-A-Tjoe in de bibliotheek in Alphen Centrum. Michiel combineert in zijn schilderijen kleurrijke illustratie met geometrische figuren en typografie, zowel als canvas als op grote muren. Zijn inspiratiebronnen zijn daarbij onder andere manga, comics, science fiction en muziek. De expositie is voor alle leeftijden.

Lees ook: Bubbelvoetbal, archery tag en opblaas stormbaan: Koningsspelen zijn een sportief feestje