Uitgaanstips van de week: voorstelling over buddy en demente vrouw, muziekoptredens en Oogstdiner Rijnhaven

Foto: Theater Castellum/Kunstproject Resort Rijnhaven

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Een voorstelling over een buddy en een oude dementerende vrouw, een diner in Rijnhaven en muziekoptredens. Het is zomaar een greep uit activiteiten en uitjes die komende week te doen zijn in de gemeente Alphen aan den Rijn. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie KHABBAZ in het radioprogramma De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is.

De bekende acteur en oud-Alphenaar Bas Keijzer staat woensdagavond op het podium in Theater Castellum met zijn nieuwe voorstelling Annet. Het is een persoonlijke en indringende voorstelling die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Keijzer was de buddy van de demente Annet, een vrouw 88 jaar oud. Ze heeft een bewogen leven achter de rug.

De wekelijkse wandelingen met Annet deden Keijzer beseffen dat er meer in het leven is dan hard werken. Hij hield een dagboek bij van de uitstapjes met Annet en maakte er een podcast over voor NPO Radio1. Deze podcast vormt de basis van het verhaal in de voorstelling. Het wordt muzikaal omlijst door celliste en actrice Rosa Mee.

Dineren in Rijnhaven

Op Kop West is zaterdag vanaf 16.30 uur het Oogstdiner in Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Het kunstproject Resort Rijnhaven is 2,5 jaar actief geweest in deze wijk en organiseert het diner. Op een braakliggend terrein dichtbij de Rijnhavenbrug heeft de organisatie een poging gedaan om de langste tafel van Rijnhaven te maken.

Tijdens het oogstdiner blikken de ontwerpers van de Reuringdienst terug op de ideeën voor de toekomstige wijk gebaseerd op verhalen van bewoners, ondernemers en bezoekers van Rijnhaven. De lokale top-chef Ferry Nice van Brouwhuis De Werf kookt een diner geïnspireerd door deze verhalen met gerecht zoals ‘het kusje van de Baronie’ en ‘limonadefabriek gel’.

Projectontwikkelaars serveren als gastheer de gerechten met ideeën voor de wijk Rijnhaven aan bezoekers. Daarnaast praat André Troost de avond aan elkaar met muziek en lokale verhalen. Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven voor de oogst van de afgelopen jaren.

Verschillende muziekoptredens

Deze week zijn er ook een aantal muziekoptredens. Zo is er op donderdagmiddag om 14.00 uur in Bibliotheek Rijn en Venen de muziekvoorstelling Django à Paris. Bij dit optreden staat de muziek en het leven in Parijs van Django Reinhardt centraal. De Belgische jazzgitarist had in de jaren 30 een enorme impact met zijn jazzmuziek in Europa. Frank de Kleer, Flip Krajenbrink en Melvin Könings verzorgen een kleinschalige voorstelling met verhalen, anekdotes en livemuziek.

Songwriter Eric de Vries treedt vrijdag op in de Ridderhof in Koudekerk aan den Rijn. De Vries wordt vaak vergeleken met Rodney Crowell of Guy Clark. In 2022 kwam hij ook al langs om zijn vierde album Song & Dance Man te promoten. De Vries schrijft verhalen over mensen die klappen hebben geïncasseerd in het leven: over menselijk onvermogen, verbroken relaties, drank en depressie.

Muziekvereniging DSS geeft zaterdagavond in Hoeve Oosterman in Aarlanderveen een Anders dan anders-concert. Het optreden DSS Light vindt plaats in een jazzy decor. Aangevuld met basgitaar en toetsen speelt de band muziek van onder andere Queen, Doe Maar, Earth Wind and Fire en The Weather Girls.

Als je van zingen houdt, dan is dit misschien iets voor jou: Rainbow Colours organiseert zondag vanaf 20.00 uur een open repetitie met zangworkshop in VTC De Ridderhof in Koudekerk aan den Rijn. Daarnaast opent Popkoor Fame op maandag 2 oktober om 20.00 uur de deuren in Dorpshuis de Juffrouw in Hazerswoude-Dorp.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: Rock & Roll en optreden zanger van The Voice Senior