Voetbaloverzicht: Alphia wint bij terugkeer in derde klasse, late winst Aarlanderveen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphia is terug in de derde klasse en hoe... met een klinkende 5-1 overwinning op DWO, dat vorig seizoen nog lang meestreed om de titel in de 3e Klasse A. Na het vroege doelpunt van Bryan de Bruin (strafschop) scoorden Jake van Rijn (2x) Pascal Hillegerwerf, Vincent Hoogervorst na rust. Competitiegenoot BSC '68 had een veel slechtere start dan de ploeg uit Alphen aan den Rijn. De Benthuizenaren gingen hard onderuit op eigen veld tegen Lugdunum. Het werd 0-4. Halverwege stond het al 0-3.

Aarlanderveen (4e Klasse A), dat vorig seizoen op de laatste speeldag geen kampioen werd in de vierde klasse, won met 3-2 van Kickers '69. Elias Karmiris, Fahri Maragoum en Lekan Adekanye scoorden. In dezelfde competitie verloor Floreant met 2-1 bij FC Oegstgeest. Hazerswoudse Boys speelde met 1-1 gelijk tegen SJC. Vito Martens scoorde voor Hazerswoudse Boys, dat in de slotfase ontsnapte aan een nederlaag omdat Boys-doelman Patrick van der Reest een strafchop keerde.

Op zondag verloor Alphen in de slotfase van DIOS. De zeer doelpuntrijke wedstrijd in de 3e Klasse A eindigde in 4-5. Bernardus won de eerste wedstrijd van het seizoen van MMO. Jeffrey van der Heiden en Rabie El Bouny scoorden.

Onderaan dit artikel kun je de samenvatting van Alphia - DWO bekijken