Voor de derde keer in 1,5 jaar tijd bedrijfspand op Alphens bedrijventerrein gesloten na ontdekking wietplantage

Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN – De gemeente Alphen aan den Rijn heeft donderdag op een bedrijventerrein aan de Staalweg en Titaniumweg weer een bedrijfspand gesloten. Het is de derde sluiting van een bedrijfspand op dit bedrijventerrein in anderhalf jaar tijd. De gemeente meldt dat er in het gebouw een hennepkwekerij is aangetroffen. De politie was aanwezig bij de sluiting van het pand.

‘Het sluiten van een pand doet de gemeente om de veiligheid in een woonwijk of bedrijventerrein te waarborgen’, schrijft de gemeente. ‘Recente landelijke incidenten met ontploffingen en branden tonen aan dat de aanwezigheid van een hennepkwekerij of drugslab in een woonwijk of bedrijvenlocatie voor levensgevaarlijke situaties zorgt.’

Veiligheid van inwoners en ondernemers

De burgemeester heeft de bevoegdheid om een pand te sluiten als er sprake is van verstoring van de openbare orde. In dat geval kan een pand dan voor een bepaalde tijd worden gesloten. Vorige week werd er bijvoorbeeld nog een woning aan de Mendelweg in Boskoop gesloten door de burgemeester. Agenten troffen in die woning meerdere soorten drugs en contant geld aangetroffen. De bewoner van het appartement werd aangehouden. 

‘Inwoners moeten veilig kunnen wonen en ondernemers moeten veilig kunnen ondernemen in Alphen aan den Rijn’, schrijft de gemeente in een statement. ‘Daarom zet de gemeente samen met de politie in op het aanpakken van zulke criminele activiteiten.’

Melden van verdachte activiteiten

Ondernemers die een pand hebben op een bedrijventerrein en zich zorgen maken over verdachte activiteiten van de buren kunnen deze vermoedens melden. Er kan contact op worden genomen met de politie (0900-8844) of anoniem worden gemeld via www.meldmisdaadanoniem.nl (of bellen naar 0800-7000).

Lees ook: Wietplantage ontdekt in Alphens bedrijfspand bij politie-inval