AZC verliest verrassend in play-offs waterpolo

ALPHEN AAN DEN RIJN - De eerste halve finalewedstrijd in de play-offs om het waterpololandskampioenschap is donderdagavond verrassend verloren door AZC. In het eigen zwembad AquaRijn in Alphen aan den Rijn ging AZC onderuit tegen Het Ravijn.

AZC kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar dat was ook de enige keer dat de Alphenaren daar in slaagden. Na de eerste periode was de stand nog 3-3. In het tweede kwart liep Het Ravijn uit naar een voorsprong van een punt en na het derde part stond Het Ravijn met twee punten verschil voor. In de vierde periode kwam Het Ravijn zelfs op een 6-9 voorsprong. Toen Yuri Szeles vervolgens namens AZC een strafworp miste, was het gedaan. AZC kwam nog terug tot 8-9, maar de tijd was te kort om gelijk te maken.

De halve finalereeks gaat over een best-of-5-serie. Het team dat drie wedstrijden wint plaatst zich voor de finale. Aanstaande zaterdag is de tweede wedstrijd in Nijverdal, het derde duel is komende dinsdag in Alphen. Een eventuele vierde (30 april) en vijfde (3 mei) wedstrijd worden in respectievelijk Nijverdal en Alphen gespeeld. In tegenstelling tot Europa Cup-voetbal speelt het doelsaldo geen rol. AZC is de torenhoge favoriet in deze halve finalestrijd. De vijftienvoudig landskampioen eindigde in de reguliere competitie bovenaan. Het Ravijn werd vijfde.