Bier en bitterballen blijven toch mogelijk in het Alphense centrum

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN – Goed nieuws voor de Alphense horeca: bier en bitterballen blijven toch mogelijk in het centrum van Alphen aan den Rijn. De gemeente had grote plannen voor een gezond stadshart. Men wilde met het plan onder andere alcohol en ongezond eten ontmoedigen. Maar, dat deel is nu uit het plan geschrapt.

Gemeenteraadslid Evon Zevenbergen (Nieuw Elan) was eerder al van mening dat het gedeelte over alcohol en ongezond eten uit het plan voor een gezond stadshart moest. ‘In de commissievergadering van drie weken geleden heb ik het standpunt ingenomen dat alcohol ontmoedigen niet past in de tekst van het plan.’

Aangepaste versie

Daarnaast is Zevenbergen het ook niet eens met het gedeelte over ongezond eten. ‘De verwoording van ongezond eten is ook iets waar wij niet achter staan. Wij zijn geen tegenstander van gezond eten, maar dat betekent niet dat we ongezond eten gelijk moeten gaan weren’, vertelt Zevenbergen.

‘Het college heeft een aangepaste versie gestuurd voor de raadsvergadering’, zegt Zevenbergen. In de nieuwe visie voor het gezonde stadshart wordt met geen woord meer gerept over alcohol en ongezond eten. In plaats daarvan staat er nu 'gevarieerd eten' in het plan.

Lees ook: Alphen wil alcohol en ongezond eten ontmoedigen in centrum: ‘Wat is toekomst voor McDonald’s en horeca?’