Het is officieel: John Heitinga keert terug bij Ajax

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het hing al wekenlang in de lucht maar nu is het officieel: John Heitinga voetbalt komend seizoen voor Ajax De 31-jarige Alphenaar komt transfervrij over van Hertha BSC (Duitsland) en tekent een contract voor een seizoen, met een optie op nog een jaar.

Woensdag doorliep Heitinga de medische keuring. Donderdag moest hij, evenals de rest van de selectie zich melden in Amsterdam voor medische- en fitheidstests. Vrijdag staat de eerste training van het seizoen op de rol. Heitinga, die volgend seizoen speelt met rugnummer 5, is er dan ook bij.

Het is zo geweldig om hier weer te zijn. Ik ben ook enorm trots dat ik terug ben. Het voelt als thuiskomen. Niet alleen voor mij, voor ook voor mijn vrouw en twee kinderen. Mijn zoontje Lennox van bijna vier heeft ook al gezegd dat hij bij Ajax gaat voetballen, sprak Heitinga, die komend seizoen kampioen wil worden met Ajax.

:

Via ARC tweede op WK voetbal 2010

Heitinga stapte als klein jongetje over van de Alphense voetbalvereniging ARC naar Ajax. Daar doorliep de verdediger de hele jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte zijn debuut voor Ajax op 26 augustus 2001, in de wedstrijd Feyenoord-Ajax (1-2). In totaal speelde hij 215 officiele wedstrijden voor Ajax, waarin hij 24 keer scoorde.

Heitinga werd met Ajax tweemaal landskampioen (2002, 2004), won driemaal de KNVB Beker (2002, 2006, 2007) en vier keer de Johan Cruijff Schaal (2002, 2005, 2006, 2007). Afgelopen seizoen speelde de international voor het Duitse Hertha BSC. Daarvoor was hij actief voor Atletico Madrid, Everton en Fulham.