Alphense squashvereniging naar nieuwe locatie op sportpark in Kerk en Zanen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Squash Alphen gaat verhuizen van Nieuwe Sloot naar Kerk en Zanen. Het huidige onderkomen van de Alphense squashvereniging wordt gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. De nieuwe squashhal wordt deels geplaatst en deels door de leden zelf onder handen genomen.

De squashvereniging zal een hal met de juiste maten laten plaatsen op sportpark Kerk en Zanen aan de Amerikalaan. In de hal worden prefab-squashbanen geplaatst. De glazen achterwanden en de vloeren die nu in Nieuwe Sloot worden gebruikt, verhuizen mee naar de nieuwe hal. ‘We gaan met vrijwilligers ook onze kantine zelf inrichten’, vertelt secretaris Marc Veldkamp. In theorie kan de squashvereniging per 1 januari 2025 gaan bouwen. De bouw duurt minimaal drie maanden.

Veldkamp is blij met de nieuwe locatie. De vereniging verkeerde lang in onzekerheid sinds bekend werd dat het huidige onderkomen, Racketcentrum Nieuwe Sloot, plaatsmaakt voor woningbouw.

Gezelliger

‘Wij zijn blij met deze oplossing. Hierdoor kunnen wij verder als zelfstandige vereniging. In de nieuwe hal komen zes banen met in het midden de kantine. Wij denken dat het een stuk gezelliger wordt als we naar wedstrijden en squashende leden kunnen kijken.’ De squashvereniging verwacht dan ook nieuwe leden aan te trekken als de nieuwe, ‘knusse’ hal klaar is.

Het huidige onderkomen in Nieuwe Sloot heeft elf banen. Veldkamp denkt niet dat minder banen, er komen er zes, een probleem wordt. ‘We hebben nu een piek rond 20.00 uur en die wordt dan ruimer. Omdat we straks een nieuwe kantine hebben, is het gezelliger om even te blijven.’

Budget

Wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) is ook blij met de gevonden oplossing voor de squashvereniging. Hij verwacht op termijn dat meer sportclubs een plek zullen vinden aan de Amerikalaan. ‘We hebben daar voldoende ruimte om in de toekomst meer verenigingen te verplaatsen.’

De gemeenteraad moet nog wel het budget ter beschikking stellen. Het kost 188.000 euro om de grond bouwrijp te maken, er wordt daarnaast 150.000 euro bijgedragen en de gemeente staat garant voor de helft van een lening van een half miljoen euro door de squashvereniging. Naar verwachting besluit de raad begin juli.

Lees ook: Alphense Squashvereniging moet wijken: hoe ziet de toekomst eruit?