Burgemeester sluit opnieuw woning na schietpartij in de Beukenlaan

De Beukenlaan waar zaterdagavond 12 oktober een woning werd beschoten Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn heeft de woning aan de Beukenlaan die zaterdagavond werd beschoten per direct gesloten. De komende twee weken mag er niemand de woning in. 'De veiligheid van onze inwoners staat voorop', legt ze de maatregel uit.

De gemeente gaat afgelopen week gebukt onder een golf van geweld. Zo werd er in de stad op klaarlichte dag op straat geschoten en ging er een explosie af bij een villa.

Zaterdagavond kwam hier een nieuw hoofdstuk bij. Een woning aan de Beukenlaan werd beschoten. Zeker één kogel sloeg een groot gat in de voordeur. Er was op dat moment niemand thuis en er vielen geen gewonden. Hiervoor werden niet veel later twee verdachten aangehouden.

Recente geweldsincidenten

Burgemeester Spies heeft zondag besloten de woning voor twee weken te sluiten. De politie was zondag al aanwezig bij het huis om ervoor te zorgen dat iedereen het huis zou verlaten. In de komende veertien dagen zal de burgemeester beslissen wat er verder met de woning moet gebeuren.

'De woning aan de Beukenlaan is beschoten met een vuurwapen' legt Spies het besluit uit. 'Dit heeft geleid tot onrust in de buurt. Dat is zeer begrijpelijk, gelet op de recente geweldsincidenten in Alphen aan den Rijn en Rijnsaterwoude. Het is opnieuw een heftige maatregel, maar ik acht snel ingrijpen ook in dit geval noodzakelijk. De veiligheid van onze inwoners staat voorop.'

Tweede keer dat burgemeester woning sluit

Het is de tweede keer deze week dat de burgemeester een woning heeft gesloten. Donderdagavond opende een man, gekleed in het zwart, met een automatisch wapen het vuur op twee woningen in de Prins Hendrikstraat. Er waren zeker tien kogelinslagen te zien.

Ook hier raakte niemand gewond en kon de politie twee verdachten arresteren. Deze woning is door burgemeester Spies eveneens voor twee maanden gesloten.

Explosief bij villa

Vrijdagavond ging er een explosief af bij een villa in Rijnsaterwoude, net over de Alphense gemeentegrens. Of er een verband is wordt door de politie onderzocht. 'Tijdens het onderzoek doen we hierover geen mededelingen.'

Lees ook: Politie houdt rekening met verband tussen schietpartij en ander geweld in Alphen en omgeving