Opnieuw verdachte situatie in Alphen: straat afgezet vanwege verdacht briefje, agenten dragen kogelwerende vesten

Foto: John Wiersma
Foto: John Wiersma
Foto: Studio Alphen
Foto: John Wiersma
Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Korte Conradstraat in Alphen aan den Rijn is dinsdagmiddag afgezet door de politie. De politie meldt dat er een verdachte situatie was.

Agenten ter plaatse droegen kogelwerende vesten. Meerdere eenheden waren in de straat. Tussen de deur hing een brief die vermoedelijk de aanleiding van de politie-inzet was. Het briefje heeft mogelijk te maken met de geweldsincidenten in Alphen aan den Rijn en Rijnsaterwoude eind vorige week.

Omroep West, mediapartner van Studio Alphen, meldt dat het briefje werd onderzocht door forensisch rechercheurs omdat er rekening werd gehouden met een mogelijke poederbrief. Dat onderzoek werd gedaan in de voortuin van het huis. Er was ook een explosievenverkenner aanwezig.

De hele straat was tijdelijk afgezet met politielinten. De politie deed onderzoek naar de situatie en vond een voorwerp in een voortuin dat vervolgens werd opgeruimd. Het is nog niet bekend om wat voor voorwerp het gaat en wat er op het briefje stond. De straat werd rond 17.30 uur weer geopend door de politie.

Brief bevat geen bedreiging of gevaarlijke stoffen

De politie meldt dinsdagavond: 'We hebben een envelop met een brief in beslag genomen. De brief bevatte geen bedreiging en/of gevaarlijke stoffen. Daarmee is het onderzoek afgerond. De situatie is veilig.'

Lees ook: Politie houdt rekening met verband tussen schietpartij en ander geweld in Alphen en omgeving

Lees ook: Arrestatieteams, politiehelikopters, bom-experts en drugsverdachten, wat is er loos in Alphen?