Na vertraging belangrijke stap gezet voor nieuw Van der Valk Hotel langs N11

Foto: Van der Valk

ALPHEN AAN DEN RIJN – Van der Valk heeft een belangrijke stap gezet richting een nieuw hotel langs de N11. Met de aankoop van een stuk grond aan de Gouwelandenlaan in Alphen aan den Rijn komt de ontwikkeling van de nieuwe hotellocatie weer op gang.

In de afgelopen jaren liep het project vertraging op door de lockdowns in de coronatijd en de aanwezigheid van een zeldzame muizensoort. ‘Het is in de afgelopen jaren niet altijd even makkelijk geweest. De aanloopperiode heeft langer geduurd dan wij wilden. We zijn echter blij dat wij verder kunnen met de realisatie van onze ambitie’, vertellen Joyce en Ben van der Valk.

Van der Valk werkt in de komende maanden verder samen met de gemeente Alphen aan den Rijn om de laatste juridische procedures af te handelen. De verwachting is dat de werkzaamheden voor de bouw in de eerste helft van 2025 starten. De hotelgigant hoopt in 2027 de deuren van de nieuwe locatie aan de N11 te openen. In het hotel moeten 140 kamers en 11 zalen komen.

Lang gekoesterde wens

‘Met de realisatie van het nieuwe Van der Valk hotel wordt een lang gekoesterde wens van de gemeente, om de overnachtingsmogelijkheden in Alphen aan den Rijn zowel in kwaliteit als in kwantiteit te vergroten, ingevuld’, aldus wethouder Van As. ‘Het college van burgemeester en wethouders is trots dat de gemeente hier een constructieve bijdrage aan kan leveren.’

Lees ook: Toekan legt het af tegen muis: bouw hotel vertraagd door vondst beschermde diersoort