Opwarmertje voor het Carnavalsseizoen met ‘Carnavals Pubkwis’

Foto: Studio Alphen

BOSKOOP - Over 25 dagen gaat het nieuwe Carnavalsseizoen van start. Vrijdagavond is er al een kleine pre-party met de allereerste Carnavals Pubquiz in Flora. 

'Je hoeft niet enorm veel verstand te hebben van carnaval', vertelt Mike Verwey van Flora in De Ochtendshow van Studio Alphen. 'Je hoeft niet slim te zijn. Het wordt een leuke feestavond waar je misschien nog wat van opsteekt.'

Daarnaast komt er een boerenkapel uit Gouda die live muziekfragmenten spelen. 'Dit wordt ook geïntegreerd wordt in de quiz', vertelt Verwey.

Polonaise tussen de tafels door

Via sociale media is een oproep gedaan om een carnavaleske teamnaam te verzinnen. Verwey zegt dat hij al hele mooie namen voorbij heeft zien komen. Bezoekers moeten ook verkleed naar de pubquiz komen.

'De quiz heeft al meer dan voldoende inschrijvingen om er weer een mooie avond van te maken', stelt Verwey. In totaal worden er acht rondes gespeeld. 

Na de quiz is er ook tijd voor een heuse afterparty. 'We hebben een zanger gehuurd en een dj staat achter de draaitafel. Het wordt echt van alles wat. Bij een normale pubquiz zit je wat langer aan een tafel. Nu is het bedoeling dat er ook nog een polonaise tussen de tafels door gelopen wordt', lacht Verwey.

De 'Carnavals Pubkwis' begint morgenavond om 19.30 uur. Er zijn nog plekken vrij. Inschrijven kan via deze link

Lees ook: Uitgaanstips van de week: Vrienden van Flora Live en Griekse tragedie in Theater Castellum

Luister hieronder naar het interview met Mike Verwey. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.