‘Een gaybar zou in regenboogstad Alphen niet misstaan’

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Sinds een maand is Alphen aan den Rijn een regenboogstad. Dat betekent dat er meer aandacht komt voor acceptatie van de LHBT-gemeenschap. LHBT staat voor lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Dankzij de motie die raadslid Erik van Zuylen van GroenLinks in september indiende, en met een grote meerderheid werd aangenomen door de gemeenteraad, is Alphen nu een regenboogstad. Van Zuylen was te gast in het Studio Alphen-programma VolKoren Radio. De uitzending van afgelopen vrijdag stond volledig in het teken van 'Alphen Regenboogstad'.

Alphen gaat een eigen regenboogsymbool krijgen. Van Zuylen zegt dat er nog geen concrete plannen zijn, maar dat initiatieven van inwoners met open armen ontvangen worden. Een van de mogelijke opties is een zebrapad in regenboogkleuren, ook wel gaybrapad genoemd.

Dit artikel gaat verder onder dit interview met Erik van Zuylen

Tom in de Buurt is de campagne 'Jij hebt vast wel eens gehoord van LHBTi toch?' gestart. Jordy van Soest roept mensen met een idee op zich te melden. Tom in de Buurt zal initiatiefnemers begeleiden bij de uitvoering, bijvoorbeeld door te helpen zoeken naar een geschikte locatie.

Dit artikel gaat verder onder dit interview met Jordy van Soest

Een gaybar, oppert Judith Aalders. Zij is homoseksueel en groeide op in Alphen aan den Rijn. In VolKoren Radio vertelt Aalders dat het voormalige café Querelle voor haar de plek was om mensen te ontmoeten, maar dat er sinds de sluiting van de kroeg geen nieuwe plek voor terug is gekomen.

Dit artikel gaat verder onder het interview met Judith Aalders

VolKoren Radio

VolKoren Radio wordt elke vrijdag uitgezonden van 19.00 tot 21.00 uur op Studio Alphen. Wil je de uitzending terugluisteren? Dat kan: https://studioalphen.nl/programma/volkorenradio. Meer details? Kijk dan op: facebook.com/volkorenradio.