Honderden bezoekers bij veertiende editie van het ‘ADE van Boskoop’: ‘Ik kreeg kippenvel op mijn armen’

Have A Cigar was een van de hoofdacts van de avond Foto: Studio Alphen

BOSKOOP - De Vrienden van Flora Live stond afgelopen zaterdag weer op het programma. Negentien bands speelden de hele avond live muziek in Flora Boskoop. 'Het was een fantastische avond', vertelt Mike Verweij van Flora in De Ochtendshow van Studio Alphen.

Zo'n 800 mensen kochten een kaartje om de hele avond te genieten van live-muziek gespeeld door bands uit de regio. 'Er waren blues-bands, rock and roll-bands en akoestische muzikanten', somt hij op. 'De grootste bands staan dan in de grote Theaterzaal.' Het evenement is volgens Verweij het 'ADE van Boskoop'.

Een van de bands die in deze grote theaterzaal speelde was Willemijn & band. 'Dat vond ik erg gaaf om te zien', vertelt Verweij. 'Het was heel erg professioneel. Op een gegeven moment stond ik gewoon met kippenvel op mijn armen te kijken.'

Willemijn & Band is een band die bij elkaar is gekomen om te spelen tijdens het eindexamenconcert van Willemijn van 't Wout. Zij studeerde voor de zomer af op een van de muziekopleidingen van Codarts in Rotterdam. De band was dus ook uitgenodigd voor de Vrienden van Flora Live, en trok veel bekijks.
Willemijn & Band in actie Foto: Facebook: Flora Boskoop

Na die band was het de beurt aan de Bodegraafse coverband Have A Cigar, gevolgd door Band Zonder Grenzen. Zij mochten de avond afsluiten in de Theaterzaal, waarbij de kwaliteit zeker niet omlaag ging.

Tevens was ook Messed Up! van de partij. Ben Schuttenbeld, voorzitter van Studio Alphen, zat daar achter de drums.

Studio Alphen-voorzitter Ben Schuttenbeld in actie samen met zijn medemuzikanten van Messed Up! Foto: Studio Alphen

Deze editie was alweer de veertiende keer dat Vrienden van Flora Live werd georganiseerd. Volgend jaar komt er volgens Verweij gewoon weer een nieuwe editie.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: Vrienden van Flora Live en Griekse tragedie in Theater Castellum

Luister hieronder naar het interview met Mike Verweij. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.