Mark de Kooker aangesteld als tijdelijke interim-hoofdtrainer van Alphense Boys

Foto: Alphense Boys

ALPHEN AAN DEN RIJN - Mark de Kooker is door Alphense Boys naar voren geschoven als interim-trainer van het eerste elftal. De trainer van Alphense Boys onder-21 neemt tijdelijk de honneurs waar bij de hoofdmacht van de club nadat Marcel Valk eerder deze week per direct is opgestapt. Na de eerste competitiemaand met tegenvallende resultaten zag Valk zichzelf niet meer als de juiste man voor de spelersgroep van Alphense Boys.

'Totdat er een permanente oplossing is gevonden voor de rest van het lopende voetbalseizoen, leidt Mark de trainingen en wedstrijden van ons vlaggenschip. Hij start deze donderdagavond', schrijft Alphense Boys op de clubwebsite.

De 29-jarige De Kooker is sinds de zomer van 2023 hoofdtrainer van Alphense Boys onder-21. Door zijn tijdelijke overplaatsing naar het eerste elftal zal vanuit de jeugdopleiding een andere trainer tijdelijk voor de groep staat bij Alphense Boys onder-21.

Het is niet de eerste keer dat De Kooker tijdelijk het stokje als interim-trainer overneemt bij het vlaggenschip van Alphense Boys. Nadat Remco Tuinenburg vorig seizoen opstapte als hoofdtrainer van Alphense Boys, zat De Kooker ook als tijdelijke eindverantwoordelijke op de bank bij het eerste elftal.

Lees ook: Marcel Valk stapt op als hoofdtrainer van Alphense Boys na tegenvallende resultaten