Kenneth Soechit wil afscheid nemen bij BSC ‘68 met nacompetitieplek

BENTHUIZEN - Het hoge woord is er nog niet uit, maar het zou goed kunnen zijn dat Kenneth Soechit begint aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van BSC '68. De oefenmeester staat aan de vooravond van zijn vierde competitiestart bij de Benthuizenaren.

'Het was al fantastisch om vorig seizoen een derde seizoen mee te maken. Toen zei iedereen al: dan is het afgelopen. De groep was positief om er een vierde seizoen aan vast te plakken en dat heb ik ook gedaan. Maar we weten allemaal dat waar een begin is in het voetbal, er ook een einde volgt.'

Soechit zou graag met BSC '68 de nacompetitie bereiken om te strijden voor promotie naar de tweede klasse. 'Bij de eerste vijf of zes eindigen, zoals afgelopen seizoen, is een prima prestatie voor BSC '68. Maar ik zou graag in mijn vierde seizoen een nacompetitieplek veroveren. En dan moeten we in de top-4 eindigen.'

Met Mike van Reijnen heeft BSC '68 er een nieuwe spits bij die voor doelpunten moet zorgen. Maar opvallender is misschien wel de transformatie van Martijn Poot van aanvaller tot verdediger. 'De afgelopen twee seizoenen vielen wat tegen. Vroeger heeft Martijn altijd achterin gespeeld. We hebben daar over gesproken en hij voelt zich beter achterin', legt Soechit uit.

Het artikel gaat verder onder dit interview met Kenneth Soechit

Van Reijnen is overgekomen van buurman DSO. Daar speelde de aanvaller afgelopen seizoenen in een vriendenteam nadat het derde elftal was opgeheven. 'Ik kreeg van mijn oud-trainer Aart Jan van Boksel, die nu mijn collega is, de tip om bij BSC '68 te gaan spelen. Het is een hele leuke club', aldus Van Reijnen.

Van Reijnen vindt zichzelf een snelle en explosieve spits die scorend zijn ding doet. 'Tussen vijftien en twintig doelpunten wil ik maken. En belangrijk zijn voor mijn mede spits.'

Het artikel gaat verder onder dit interview met Mike van Reijnen

Op zaterdag 22 en zondag 23 september begint de competitie voor de voetbalclubs uit de gemeente Alphen. De eerste drie weekenden van deze maand staan in het teken van bekervoetbal. Studio Alphen beschouwt gedurende drie weken met alle clubs voor op de nieuwe competitie.

Klik op de namen van deze clubs om de voorbeschouwingen van AarlanderveenAlphenAlphense Boys ZaterdagAlphense Boys ZondagAlphiaARCBernardusBSC '68FloreantHazerswoudse BoysKoudekerk en Zwammerdam te lezen.

Onderaan dit artikel kun je alle interviews over het nieuwe seizoen van BSC '68 beluisteren