Rijkswaterstaat is de weg kwijt: N11 volgend weekend toch niet in geheel afgesloten

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN - De N11 gaat volgend weekend niet in zijn geheel, dus van Bodegraven tot Leiden, in beide richtingen dicht. De informatie over deze wegafsluiting die Rijkswaterstaat op zijn website meldt en door een woordvoerder van Rijkswaterstaat werd bevestigd, blijkt fout te zijn.

Van vrijdag 15 juni 21.00 uur tot en met zondag 08.00 uur is de N11 in beide richtingen afgesloten tussen de afrit bij containerhaven Alpherium in Alphen aan den Rijn en het kruispunt bij bierbrouwerij Heineken in Zoeterwoude. Een weekend later is het andere deel van de N11 aan de beurt, in beide richtingen tussen Alphen en de aansluiting met de A12 bij Bodegraven. De op- en afrit van en naar de A12 is eveneens afgesloten in het weekend van 22, 23 en 24 juni.

Jaarlijkse afsluiting

Het is de bedoeling dat de N11 één keer per jaar op deze wijze afgesloten gaat worden om onderhoud uit te voeren. In het najaar volgt opnieuw een weekendafsluiting in twee delen, maar dat is dan alleen 's nachts en 's ochtends. Nu wordt vrijwel ieder weekend gewerkt aan de N11. De werkzaamheden worden vanaf heden gebundeld.