Schaatsclubs demonstreren tegen niet meebetalen Alphen aan ijsbaan Leiden

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Schaatsverenigingen De Rijnstreek (Alphen aan den Rijn), Otweg (Boskoop) en VIJK (Koudekerk aan den Rijn) willen de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn ervan overtuigen tóch mee te betalen aan de nieuwe schaatshal in Leiden.

Het college van burgemeester en wethouders in Alphen aan den Rijn besloot eerder deze maand niet in te gaan op het Leidse verzoek om ruim 700.000 euro bij te dragen. Omdat het niet om een 400-meterbaan gaat, is de nieuwe schaatsbaan in Leiden niet onderscheidend genoeg, is de kans op officiële wedstrijden te klein en er zijn in de nabije omgeving voldoende banen die wél 400 meter zijn en daarmee aantrekkelijker dan de nieuwe 333-meterbaan in Leiden, oordeelt wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan).

Om de politici op andere gedachten te brengen wordt donderdag om 19.00 uur, voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering, een droogtraining georganiseerd voor het gemeentehuis. Daar doen alle drie de Alphense verenigingen aan mee. Olympisch kampioen Mark Tuitert komt helpen.

Commissievergadering

Op 4 oktober staat een commissievergadering van de Alphense gemeenteraad gepland. Dan wordt er ingesproken door de ijsverenigingen en duidelijk of de gemeenteraad van plan is het college te overrulen. Als omliggende gemeenten niet meebetalen, dreigt Leiden de 333-meterbaan niet te kunnen bouwen. Er komt sowieso een 250-meterbaan.

Lees ook: STC De Rijnstreek sluit zomerseizoen af met inline-skatewedstrijden