Strasbourg te sterk voor AZC Alphen in Champions League, zaterdag alles-of-niets tegen Valletta

ALPHEN AAN DEN RIJN - Strasbourg was vrijdagavond een maatje te groot voor AZC Alphen in de tweede wedstrijd in de voorronde van de Champions League. Strasbourg, gastheer van de poulefase in de eerste voorronde van de Champions League dit weekend, won met 12-6. De ploeg van Nemanja Stevanovic kan zich nu op maken voor het do or die-gevecht zaterdagochtend.

Al vroeg in de wedstrijd namen de Fransen een 3-0 voorsprong. Na de 3-1 van Filip Coric liep Strasbourg in de tweede periode uit naar 7-3. Sebastiaan van Mil en Coric scoorden. In het derde kwart werd de wedstrijd definitief beslist: 10-5. Coric maakte opnieuw twee treffers. In de vierde periode werd het 12-6. Dejan Indjic scoorde namens AZC.

International Frank Aarts lag op doel tegen de kampioen van Frankrijk en maakte zijn debuut voor AZC. Ook de Griekse aanwinst Tilemachos Pissas kreeg speeltijd. Zijn landgenoot Andreas Miralis is niet van de partij.

Valletta

De eerste voorronde van de Champions League bestaat uit een poule van vijf. De top-4 gaat door naar de tweede ronde. Strasbourg en Jadran, dat zaterdagavond de vierde en laatste tegenstander van AZC is, zijn met afstand de besten. Terrassa is ongeveer even sterk als AZC. De Spanjaarden wonnen vrijdagochtend nipt met 12-9 van de landskampioen uit Alphen aan den Rijn.

Valletta uit Malta wordt zwakker geacht dan AZC. Als AZC wint zaterdagochtend, is de tweede voorronde bereikt. Die staat over twee weken op het programma. Dan gaat de top-2 uit een poule van vier door naar de alles beslissende derde voorronde, die over een thuis- en uitwedstrijd gaat. Valletta verloor vrijdag zijn pouleduels met 16-5 en 25-5 van respectievelijk Strasbourg en Jadran.

Lees ook: AZC Alphen opent voorronde Champions League met verlies tegen Terrassa